Közélet

Marian Cozma-emléktáblát avattak Bukarestben

Marian Cozma-emléktáblát avattak Bukarestben

2009. november 1., vasárnap
Marian Cozma-emléktáblát avattak Bukarestben

A meggyilkolt veszprémi kézilabdásra, a két nép egymás iránti tiszteletére és az összefogás szükségességére emlékeztet a román és magyar adományokból elkészített emléktábla Bukarestben – számolt be az avató ünnepségről a Magyar Nemzet.

Az MKB Veszprém volt kézilabdázójának emléktábláját a román fővárosban, a Dinamo Sport Klub stadionjának falán avatták fel. Az ünnepséget a Magyar Köztársaság bukaresti nagykövetsége rendezte, a tábla elkészítésére a Romániai Magyar Üzleti Egyesület és a Magyar Klub Egyesület gyűjtötte össze az adományokat. Az egymás elleni harcok ellenére is tisztelni kell a két népnek egymás hőseit és példaképeit – fogalmazott a rendezvényen

Szekeres Imre

honvédelmi miniszter.

Marian Cozma

halála pedig még inkább összeköti a két nemzetet gyászában. A tragikus esemény eddig példa nélküli összefogást eredményezett: a magyar és a román közélet egyszerre mozdult meg. A miniszter így fogalmazott: „Ma, magyarként, egy olyan román sportoló emléke előtt tisztelgek, akit mindkét ország saját halottjaként tisztel. Emlékeztessen ez a tábla egy példamutató és példának állítható sportolóra”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.