Marian Cozma-emléktáblát avattak Bukarestben

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A meggyilkolt veszprémi kézilabdásra, a két nép egymás iránti tiszteletére és az összefogás szükségességére emlékeztet a román és magyar adományokból elkészített emléktábla Bukarestben – számolt be az avató ünnepségről a Magyar Nemzet.

Az MKB Veszprém volt kézilabdázójának emléktábláját a román fővárosban, a Dinamo Sport Klub stadionjának falán avatták fel. Az ünnepséget a Magyar Köztársaság bukaresti nagykövetsége rendezte, a tábla elkészítésére a Romániai Magyar Üzleti Egyesület és a Magyar Klub Egyesület gyűjtötte össze az adományokat.

Az egymás elleni harcok ellenére is tisztelni kell a két népnek egymás hőseit és példaképeit – fogalmazott a rendezvényen Szekeres Imre honvédelmi miniszter. Marian Cozma halála pedig még inkább összeköti a két nemzetet gyászában. A tragikus esemény eddig példa nélküli összefogást eredményezett: a magyar és a román közélet egyszerre mozdult meg. A miniszter így fogalmazott:
„Ma, magyarként, egy olyan román sportoló emléke előtt tisztelgek, akit mindkét ország saját halottjaként tisztel. Emlékeztessen ez a tábla egy példamutató és példának állítható sportolóra”.

Előző sztori

Emlékezés az Aranycsapat szobránál

Default thumbnail
Következő sztori

Újabb holttestet találtak a szerbek a Tiszában

Legutóbbi hasonló cikkek