Közélet

Leteszik az új Ipoly-híd alapkövét

Leteszik az új Ipoly-híd alapkövét

2009. november 3., kedd
Leteszik az új Ipoly-híd alapkövét

Szlovák–magyar külügyminiszteri találkozón és egy új Ipoly-híd alapkőletételén vesz részt ma Balázs Péter és Miroslav Lajcák.

Rárospusztán a 2. világháború után lebombázott 47 Ipoly-híd egyik utódaként épül most egy több mint 75 méter hosszú, kétsávos, járdával és kerékpárúttal ellátott átkelő. A háború végén a visszavonuló német katonák valamennyi folyami átkelőhelyet felrobbantották, azóta pedig csak két közúti és két vasúti híd épült újjá. A Rárospusztát és Alsósztregovát összekötő híd mintegy egymilliárd forint uniós támogatásból készülhet el, a várható befejezés 2010. november 30. A két külügyminiszter az alapkőletétel után Besztercebányán munkaértekezleten tárgyal többek között a határon átnyúló projektekről, illetve szóba kerülnek a két állam közt a közelmúltban felmerült vitás kérdések is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.