Sport

Kosárlabda: furcsaságok a Hepp-kupában

Kosárlabda: furcsaságok a Hepp-kupában

2009. november 23., hétfő
Kosárlabda: furcsaságok a Hepp-kupában

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kupasorozatot írt ki az idén idősebb Hepp Ferenc, a magyar kosárlabdázás legendás alakja emlékére, aki idén novemberben lenne 100 esztendős. A férfi Hepp-kupában – mely a magyar kupához is kapcsolódik – egyenes kieséses rendszerben csatáznak az NB II-es, illetve NB I/B-s csapatok. A versenyszabályzat szerint itt az idegenlégiósok nem léphetnek pályára. Vagy mégis? Lennének kivételek? Erre világít rá a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák vezetőségének hétfői levele, melyet az MKOSZ Elnökségének, valamint az A és B csoportos kluboknak juttattak el...

Kedves Sporttársak!

Mindenki előtt ismeretes, hogy a férfi Magyar Kupa versenykiírásaiban hosszú évekig korlátozott volt a külföldi állampolgárságú játékosok szereplése.

Ennek megfelelően a Hepp Kupa 2009/2010. évi Versenykiírásának 6. pontja kifejezetten tiltja a külföldi állampolgárságú játékosok szerepeltetését. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Elnöksége ennek ellenére határozatában egyéni játékjogosultságot adott Kovács Attilának, a Jászberény szerb állampolgárságú kosárlabdázójának a Hepp Kupában történő szereplésre. A döntés még 2009 októberében megszületett, de a nyilvánosság és a versenytársak nem értesülhettek róla.

A SZEDEÁK Elnöksége úgy látja, hogy a Hepp Kupa kiírásának szellemével ellentétes és elfogadhatatlan az Elnökség döntése, s egyben félő, hogy precedenst teremt a versenykiírás szabályai alóli felmentvények további kiadásához. Mindezek alapján a SZEDEÁK Elnöksége tiltakozását fejezi az MKOSZ Elnökségének eljárásával szemben.

Szeretnénk biztosítani a jászberényi sportvezetőket, játékosokat és szurkolókat arról, hogy tiltakozásunk nem ellenük irányul, s ezúton is sok sikert kívánunk nekik a Hepp Kupa idei sorozatában.

Szeged, 2009. november 23.

Sportbarátsággal: Dr. Kardos Péter (elnök)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.