/

Két és fél évre ítélték a rendőröket veszélyeztető férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két év hat hónap börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Csongrád Megyei Bíróság kedden azt a férfit, aki egy autósüldözés során kétszer is veszélybe sodorta a nyomába eredő rendőröket.

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és jövedéki orgazdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a korábban már vagyon elleni bűncselekmények miatt négyszer büntetett W. Márkot.
A vádlottat 2006. július 18-án a vám- és pénzügyőrök jelzése alapján próbálták meg igazoltatni a szegedi rendőrök. A férfi azonban gépkocsijával menekülni kezdett, és eközben a Tisza töltésén, szemből, nagy sebességgel megpróbált nekihajtani egy járőrautónak, amelynek sofőrje csak a kormányt jobbra rántva tudta elkerülni az ütközést.
Később a vádlott járművével Szeged-Tápén, a töltés tövében megállt, majd amikor látta, hogy a rendőrök gépkocsijukból kiszállva gyalogosan közelednek felé, közéjük tolatott. A rendőröknek sikerült félreugraniuk, és célzott lövéseket adtak le a kocsi kerekeire. A férfi ennek ellenére továbbhajtott, majd autóját hátrahagyva gyalogosan menekült tovább.
A hatóságok a járműben több száz karton, hárommillió forintot meghaladó értékű, zárjegy nélküli cigarettát találtak.
Döntésével a megyei bíróság enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság öt év szabadságvesztést és 5 millió forint pénzmellékbüntetést kiszabó ítéletét.
A büntetőügyben 2009. április 22-én hozott elsőfokú ítéletet a Szegedi Városi Bíróság, amikor a bíró kihirdette a férfi előzetes letartoztatásáról szóló határozatott, a vádlott feltépte a földszinten lévő tárgyalóterem ablakát, kiugrott az utcára, és elmenekült. Végül május 11-én a fővárosban fogták el.
Az ítéletet a végig kéz- és lábbilincset viselő vádlott látható örömmel fogadta, és azt kiáltotta oda a bíróságon nagy számban megjelent rokonainak és barátainak, hogy jövő karácsonyra otthon lesz.

Előző sztori

Manipulálták az NBH-s hangfelvételt?

Következő sztori

Tervezhető műtéteket halasztanak el Szegeden