Bulvár

Két és fél évre ítélték a rendőröket veszélyeztető férfit

Két és fél évre ítélték a rendőröket veszélyeztető férfit

2009. november 24., kedd
Két és fél évre ítélték a rendőröket veszélyeztető férfit

Két év hat hónap börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Csongrád Megyei Bíróság kedden azt a férfit, aki egy autósüldözés során kétszer is veszélybe sodorta a nyomába eredő rendőröket.

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és jövedéki orgazdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a korábban már vagyon elleni bűncselekmények miatt négyszer büntetett

W. Márkot.

A vádlottat 2006. július 18-án a vám- és pénzügyőrök jelzése alapján próbálták meg igazoltatni a szegedi rendőrök. A férfi azonban gépkocsijával menekülni kezdett, és eközben a Tisza töltésén, szemből, nagy sebességgel megpróbált nekihajtani egy járőrautónak, amelynek sofőrje csak a kormányt jobbra rántva tudta elkerülni az ütközést. Később a vádlott járművével Szeged-Tápén, a töltés tövében megállt, majd amikor látta, hogy a rendőrök gépkocsijukból kiszállva gyalogosan közelednek felé, közéjük tolatott. A rendőröknek sikerült félreugraniuk, és célzott lövéseket adtak le a kocsi kerekeire. A férfi ennek ellenére továbbhajtott, majd autóját hátrahagyva gyalogosan menekült tovább. A hatóságok a járműben több száz karton, hárommillió forintot meghaladó értékű, zárjegy nélküli cigarettát találtak. Döntésével a megyei bíróság enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság öt év szabadságvesztést és 5 millió forint pénzmellékbüntetést kiszabó ítéletét. A büntetőügyben 2009. április 22-én hozott elsőfokú ítéletet a Szegedi Városi Bíróság, amikor a bíró kihirdette a férfi előzetes letartoztatásáról szóló határozatott, a vádlott feltépte a földszinten lévő tárgyalóterem ablakát, kiugrott az utcára, és elmenekült. Végül május 11-én a fővárosban fogták el. Az ítéletet a végig kéz- és lábbilincset viselő vádlott látható örömmel fogadta, és azt kiáltotta oda a bíróságon nagy számban megjelent rokonainak és barátainak, hogy jövő karácsonyra otthon lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.