Sport

Kásás keményen fogalmazott: Csoportelsők akarunk lenni!

Kásás keményen fogalmazott: Csoportelsők akarunk lenni!

2009. november 4., szerda
Kásás keményen fogalmazott: Csoportelsők akarunk lenni!
A második kvalifikációs körben, csoportjában az első helyet akarja megszerezni a Szeged Beton vízilabdacsapata. A LEN Kupában a 16 közé jutásért játszik a Szeged Beton, az olasz Posillipo, a német Duisburg és a francia Montpellier péntektől vasárnapig az újszegedi sportuszodában. Ha Kásás Zoltán mesteredző egyszer kijelenti, hogy „Csoport elsők akarunk lenni!”, akkor arra nagyon oda kell figyelni. A világhírű vízilabdaedző nem véletlenül fogalmazott így, hiszen, ha a Szeged Beton együttese a LEN Kupa második kvalifikációs körében az olasz Posillipo, a német Duisburg és a francia Montpellier előtt végez, akkor a legjobb 16 között elvileg könnyebb ellenfelet kap. Körtvélyessy Péter klubigazgató szintén az első hely megszerzését várja csapatától az újszegedi sportuszodában. A cél megfogalmazódott, most már a játékosokon a sor, akik bizonyíthatják a péntektől-vasárnapig tartó csoportmérkőzéseken, hogy a Beton jó csapattá kovácsolódott. A szegedi pólós csapat a bizonyítás első részére már ötöst kapott az elővizsgán, hiszen legyőzte bajnoki mérkőzésen a Honvédot.

A menetrend

Péntek, 19.00: Posillipo - Duisburg. 20.30: Szeged Beton – Montpellier. Szombat, 19.00: Montpellier – Duisburg. 20.30: Szeged Beton – Posillipo. Vasárnap, 9.30: Posillipo – Montpellier. 11.00: Szeged Beton – Duisburg.
Varga Péter csapatkapitány elárulta, etapokat jelöltek ki maguk előtt és ennek szellemében készülnek. „A LEN Kupa mindenki szívébe belopta magát, azon vagyunk, hogy a díszes serleg ismét a mienk legyen. Nagyon nehéz út elején vagyunk, de egyre jobb a csapatunk – mondta Varga Péter. Baksa László szenzációsan védett a Honvéd ellen és most is hatalmas önbizalommal nyilatkozott: „Az olaszok csak azt hiszik, hogy olyan nagyok, mint a szerbek és a horvátok. Pedig van tudásbeli különbség, mindezt színészkedéssel kompenzálják. Természetesen a Posillipo lesz a legnagyobb ellenfelünk, arra a meccsre kell minden erőnket összpontosítani” – magyarázta az erőviszonyokat a kapus. A Szeged Beton a francia Montpellierrel az elmúlt szezonban már találkozott és idegenben legyőzte 10-6-ra. A nemzetközi összeállítású csapat legjobb embere a kolumbiai center – hívta fel a figyelmet Kásás Zoltán. A szegedi vezetőedzőnek a németekről nincs információja, de a Duisburg nem is képvisel nagy játékerőt. Annál inkább az olasz Posillipo. „A húszszoros olasz bajnok kemény ellenfél lesz, de legyőzhető. Többek között évek ott játszik az olimpiai bajnok Varga Zsolt, a nagy lövő német Politze és az olasz balkezes Gallo, aki szintén jó név a vízilabdás berkekben.” – mondta Kásás Zoltán. Hozzátette: a Posillipo az utóbbi időben kevesebbet költ külföldiekre, mert a Reccoval nem bírta a versenyfutást. Mindez nem jelenti azt, hogy az olaszok nem veszik komolyan a csoportmeccseket. Nem bíznak semmit a véletlenre és már megérkeztek Szegedre. A másik két csapat csütörtökön foglalja el szállását. A költségeket a rendező szegedi együttesnek kell állnia. „A repülőjegyeket, a szállást, az étkezést és a játékvezetők költségeit is az egyesületünk fizeti. A szegedi rendezés 1 millió 800 ezer forintunkba kerül” – tudtuk meg Juhász György technikai igazgatótól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.