Kásás keményen fogalmazott: Csoportelsők akarunk lenni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A második kvalifikációs körben, csoportjában az első helyet akarja megszerezni a Szeged Beton vízilabdacsapata. A LEN Kupában a 16 közé jutásért játszik a Szeged Beton, az olasz Posillipo, a német Duisburg és a francia Montpellier péntektől vasárnapig az újszegedi sportuszodában.

Ha Kásás Zoltán mesteredző egyszer kijelenti, hogy „Csoport elsők akarunk lenni!”, akkor arra nagyon oda kell figyelni. A világhírű vízilabdaedző nem véletlenül fogalmazott így, hiszen, ha a Szeged Beton együttese a LEN Kupa második kvalifikációs körében az olasz Posillipo, a német Duisburg és a francia Montpellier előtt végez, akkor a legjobb 16 között elvileg könnyebb ellenfelet kap. Körtvélyessy Péter klubigazgató szintén az első hely megszerzését várja csapatától az újszegedi sportuszodában. A cél megfogalmazódott, most már a játékosokon a sor, akik bizonyíthatják a péntektől-vasárnapig tartó csoportmérkőzéseken, hogy a Beton jó csapattá kovácsolódott. A szegedi pólós csapat a bizonyítás első részére már ötöst kapott az elővizsgán, hiszen legyőzte bajnoki mérkőzésen a Honvédot.

A menetrend

Péntek, 19.00: Posillipo – Duisburg. 20.30: Szeged Beton – Montpellier.
Szombat, 19.00: Montpellier – Duisburg. 20.30: Szeged Beton – Posillipo.
Vasárnap, 9.30: Posillipo – Montpellier. 11.00: Szeged Beton – Duisburg.

Varga Péter csapatkapitány elárulta, etapokat jelöltek ki maguk előtt és ennek szellemében készülnek.

„A LEN Kupa mindenki szívébe belopta magát, azon vagyunk, hogy a díszes serleg ismét a mienk legyen. Nagyon nehéz út elején vagyunk, de egyre jobb a csapatunk – mondta Varga Péter. Baksa László szenzációsan védett a Honvéd ellen és most is hatalmas önbizalommal nyilatkozott:

„Az olaszok csak azt hiszik, hogy olyan nagyok, mint a szerbek és a horvátok. Pedig van tudásbeli különbség, mindezt színészkedéssel kompenzálják. Természetesen a Posillipo lesz a legnagyobb ellenfelünk, arra a meccsre kell minden erőnket összpontosítani” – magyarázta az erőviszonyokat a kapus. A Szeged Beton a francia Montpellierrel az elmúlt szezonban már találkozott és idegenben legyőzte 10-6-ra. A nemzetközi összeállítású csapat legjobb embere a kolumbiai center – hívta fel a figyelmet Kásás Zoltán. A szegedi vezetőedzőnek a németekről nincs információja, de a Duisburg nem is képvisel nagy játékerőt. Annál inkább az olasz Posillipo.

„A húszszoros olasz bajnok kemény ellenfél lesz, de legyőzhető. Többek között évek ott játszik az olimpiai bajnok Varga Zsolt, a nagy lövő német Politze és az olasz balkezes Gallo, aki szintén jó név a vízilabdás berkekben.” – mondta Kásás Zoltán. Hozzátette: a Posillipo az utóbbi időben kevesebbet költ külföldiekre, mert a Reccoval nem bírta a versenyfutást. Mindez nem jelenti azt, hogy az olaszok nem veszik komolyan a csoportmeccseket. Nem bíznak semmit a véletlenre és már megérkeztek Szegedre. A másik két csapat csütörtökön foglalja el szállását. A költségeket a rendező szegedi együttesnek kell állnia.

„A repülőjegyeket, a szállást, az étkezést és a játékvezetők költségeit is az egyesületünk fizeti. A szegedi rendezés 1 millió 800 ezer forintunkba kerül” – tudtuk meg Juhász György technikai igazgatótól.

Előző sztori

Traktorral és kerékpárossal ütköztek személyautók Csongrád megyében – három sérült

Következő sztori

Mars tér: fricska volt a 200 millió!