Csütörtök: Jövőre, Veled, ugyanitt – Szegedi premier!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Méltán népszerű és szórakoztató színházi előadást láthatunk csütörtökön az IH Rendezvényközpont színpadán. Bánfalvy Ági és Harmath Imre főszereplésével Bernard Slade romantikus vígjátéka, a “Jövőre, Veled, Ugyanitt” kerül színre. A Nagyszínházban Carmina Burana, a Kisszínházban Az aranyszőrű bárány. A Móra Ferenc Múzeumban kiállítás nyílik Idő érlelte szépség címmel, a Közéleti Kávéházban az 1956-os forradalom és szabadságharcról szóló könyv bemutatója, valamint egészségmegőrző beszélgetés. Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulóján beszélgetés lesz a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában, két rendezvénnyel folytatódik a Magyar Tudomány Ünnepe, az SZTE programjai között, lesz nyílt nap, kiállítás és filmklub. Új filmeket vetítenek a mozikban, és minden műfajban lesz buli csütörtök este.

Színház

A Nagyszínházban csütörtökön 19 órakor Carmina Burana – a Szegedi Kortárs Balett előadása (bérletszünet).

A Kisszínházban csütörtökön 10 és 14 órakor Jékely Zoltán: Az aranyszőrű bárány – zenés mesejáték (délelőtt Hapci 1. bérlet, délután Hófehérke 1. bérlet).

Jövőre, Veled, ugyanitt – Szegedi premier!

Csütörtökön 19 órától világhírű, méltán népszerű és szórakoztató színházi előadást láthatunk az IH Rendezvényközpont színpadán. A Bánfalvy Stúdió előadásában – Bánfalvy Ági és Harmath Imre főszereplésével Bernard Slade romantikus vígjátéka, a “Jövőre, Veled, Ugyanitt” kerül színre. Doris (Bánfalvy Ági), boldog házasságban élő asszony, a kaliforniai Oakland-ből. George (Harmath Imre), nős könyvelő, New Jersey-ből. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban. Találkozásuk másnapján arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik kettejük között, amely minden évben egy közösen eltöltött hétvégében ölt testet. De vajon meddig mehet ez így?

Idő érlelte szépség

A Móra Ferenc Múzeum második emeleti kiállítótermében nyílik kiállítás Spissák Lajos fotográfus és vitéz Hegyi Flórián fafaragó, népi iparművész munkáiból. Az Idő érlelte szépség címet viselő tárlat megnyitására november 19-én, csütörtökön délután fél 5-kor kerül sor, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke ajánló gondolataival. A kiállítás 2010. február 14-ig látogatható.

Közéleti Kávéház

Az Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épület Rákóczi tér 1. fsz. tárgyalójában csütörtök 16 órakor Bálint László: Monográfia az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről és szereplőiről, Csongrád megyében rendőrszemmel. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társa ügyvezető igazgatója-könyvkiadó. Bemutatja, és a szerkesztővel beszélget: Fejér Dénes.

A Klub Next-ben (Tisza Lajos krt. 63.) csütörtökön 17 órakor Egészségünk megőrzése, a rákbetegség megelőzése. Vendégek: T. Nagy János, Horváth Péter egészségügyi menedzserek. Beszélgetőtárs: Borsi István tanár.

“Éleny, higany, foltos nyakorján”

Nyelvújítási furcsaságok Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója örömére címmel beszélgetés kezdődik a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárában (Szeged, Kereszttöltés u. 29.) csütörtökön délután 4 órakor. A könyvtár Baráti Körének vendége Sáráné Lukátsy Sarolta, beszélgetőtárs: Zenei József.

A Magyar Tudomány Ünnepe

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Ady tér 10.). Társadalmi és gazdasági folyamatok elemzésének módszertani kérdései címmel nemzetközi tudományos konferenciát rendeznek. A tudományos seregszemlét az SZTE Gazdaságtudományi Kara és a Központi Statisztikai Hivatal szervezi az SZTE GTK alapításának tizedik évfordulója alkalmából. További információ a www.eco.u-szeged.hu/conference/indexh.html oldalon.

A SZAB Székházban (Somogyi u. 7.) a 110. előadóteremben csütörtökön 14 – 16 óráig

A pszichológia küldetései III: A nők helyzetéről “A nők és az egészségügy – elvárások, eredmények” – konferencia.

SZTE programok

A SZTE Zeneművészeti Karán (Tisza Lajos krt. 79-81.) csütörtökön Nyílt napot tartanak.

A SZTE JGYPK Rajz – Művészettörténeti Tanszékének galériájában (Brüsszeli krt. 37.) csütörtökön 17 órakor Diákkörösök művészeti kiállítása.

A JUGYU Klubban: SZ.E.M. Filmklub – csütörtökön 17 órakor: A mások élete – színes német dráma (Oscar-díj 2007. – Legjobb külföldi film). Rendező: Florian Henckel von Donnersmarck. A belépés díjtalan!

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

16 órakor: Juhász Gyula Filmklub

19 órakor: A hazugság szabályai – feliratos cseh film, rendező: Robert Sedláček.

21 órakor: District 9 – feliratos amerikai film, rendező: Neill Blomkamp.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 és 18 órakor: Karácsonyi ének 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy, rendező: Robert Zemeckis.

20 órakor: 2012 – színes, szinkronizált amerikai katasztrófafilm, rendező: Roland Emmerich.

Balázs Béla terem:

15 órakor: Friss levegő klub – Meglepetés film!

18.30-kor és 20.45-kor: Michael Jackson – This is It – színes, feliratos amerikai koncertfilm. Szereplő: Michael Jackson. Rendező: Kenny Ortega.

Csőke József terem:

16.15-kor: Szobafogság – színes, magyar-svájci thriller. Rendező: Daniel Young.

18.30-kor és 20.45-kor: Az irányítás határai – színes, feliratos amerikai dráma. Rendező: Jim Jarmusch.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtökön 20 órakor Moldvai táncház Ségercz Ferenccel és barátaival.

A Nemzetiségek Házában csütörtökön 18 órakor Szerb táncház.

A JUGYU Klubban csütörtökön 20 órakor Kereskedelmi Szakest – Bacardi-Cola akció!

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor JATE Progression Strictly! Night. Fellépők: Slam Jr., Light, Cyrus Fütyülős akció! TTIK-soknak ingyenes!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órától WHITE COAT EFFECT Party Novákkal / Bols Vodka + Burn akció.

Az Afrika Caffe-ban csütörtökön este Buli az Atissal.

A Jazz Kocsmában csütörtökön 20 órakor Pancs Not Dead.

A Garaboncziás Borozóban csütörtökön 20:30-kor: Csók és Könny, Hisztéria, Hiteljugend, Csermanek Lakótelep.

Előző sztori

Előadás a székely és szkíta őstörténetbeli mágusokról

Következő sztori

Az ősz veszélyei – hogyan közlekedjünk a rossz idő beköszönte után