Közélet

Új alelnököket választott és Alapszabályt szigorított a Jobbik

Új alelnököket választott és Alapszabályt szigorított a Jobbik

2009. október 26., hétfő
Új alelnököket választott és Alapszabályt szigorított a Jobbik

Novák Előd és Sneider Tamás személyében két új alelnökkel bővült a Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Elnöksége. A párt 6. születésnapján, most szombaton tartotta a VI. Kongresszusát, mely több pontban szigorította a Jobbik Alapszabályát. A küldöttgyűlésén alakult meg az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége is. Az alelnöki posztért indult Tóth Péter, Csongrád megyei elnök is.

A Jobbik rohamos fejlődése miatt két új alelnököt választott a Kongresszus. A 605 regisztrált küldött 564 érvényes szavazatából

Novák Előd

sajtófőnök 349-et,

Sneider Tamás

Heves megyei elnök, egri önkormányzati képviselő 326-ot kapott, így velük bővült az Országos Elnökség. Versenyben volt még

Bana Tibor

Vas megyei elnök, aki 224 szavazatot kapott, és

Tóth Péter

Csongrád megyei elnök 184 szavazattal. A Kongresszus szinte egyhangúan, bőven a szükséges kétharmad feletti támogatással módosította Alapszabályát, aminek keretében több egyedülálló döntésre is sor került. A Jobbik – Magyarországon egyedüli pártként – országgyűlési képviselői számára megtiltotta az önkormányzati tisztségek betöltését. A jövőben nem lehet az új erő tagja olyan ember, aki az MSZP-ben, az SZDSZ-ben és a Munkáspártban valaha, az MDF-ben pedig 2006 után is tagsági viszonnyal rendelkezett, viszont a Jobbik megnyitotta kapuit a határon túli és az emigrációban élő magyarok számára is.

Szabó Gábor, a Jobbik választmányi elnöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.