Új alelnököket választott és Alapszabályt szigorított a Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Novák Előd és Sneider Tamás személyében két új alelnökkel bővült a Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Elnöksége. A párt 6. születésnapján, most szombaton tartotta a VI. Kongresszusát, mely több pontban szigorította a Jobbik Alapszabályát. A küldöttgyűlésén alakult meg az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége is. Az alelnöki posztért indult Tóth Péter, Csongrád megyei elnök is.

A Jobbik rohamos fejlődése miatt két új alelnököt választott a Kongresszus. A 605 regisztrált küldött 564 érvényes szavazatából Novák Előd sajtófőnök 349-et, Sneider Tamás Heves megyei elnök, egri önkormányzati képviselő 326-ot kapott, így velük bővült az Országos Elnökség. Versenyben volt még Bana Tibor Vas megyei elnök, aki 224 szavazatot kapott, és Tóth Péter Csongrád megyei elnök 184 szavazattal.
A Kongresszus szinte egyhangúan, bőven a szükséges kétharmad feletti támogatással módosította Alapszabályát, aminek keretében több egyedülálló döntésre is sor került. A Jobbik – Magyarországon egyedüli pártként – országgyűlési képviselői számára megtiltotta az önkormányzati tisztségek betöltését. A jövőben nem lehet az új erő tagja olyan ember, aki az MSZP-ben, az SZDSZ-ben és a Munkáspártban valaha, az MDF-ben pedig 2006 után is tagsági viszonnyal rendelkezett, viszont a Jobbik megnyitotta kapuit a határon túli és az emigrációban élő magyarok számára is.

Szabó Gábor,
a Jobbik választmányi elnöke

Előző sztori

Meggyalázták az egykori makói főrabbi emléktábláját

Következő sztori

Baleset a 47-esen