Egyetem

Tehetségeket támogat a kormány

Tehetségeket támogat a kormány

2009. október 20., kedd
Tehetségeket támogat a kormány

Bajnai Gordon miniszterelnök és Hiller István oktatási és kulturális miniszter indította el a most induló programot, melyet a projekt gazdája a hazai tehetségek eddigi legnagyobb szabású segítő kezdeményezésének nevezte – számolt be az InfoRádió.

A Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program keretében első alkalommal szerveznek országos képzést a tehetséges fiatalok segítői számára. A Társadalmi Megújulás Operatív Programból 700 millió forintos támogatáshoz jutó kétéves program során több száz szülőt, óvónőt és tanárt készítenek fel a tehetséggondozásra. A projektgazda Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szerint ezáltal mintegy húszezer tehetséges diákot érhetnek el. A kezdeményezés fő céljai között szerepel a tehetségsegítőket regionális szinten összefogó központok, az ún.

Tehetségpontok

számának növelése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.