Szorosodó együttműködés Csongrád megye és a Vajdaság között

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már a konkrétumokon dolgozik a hat munkacsoport

no images were found

Rengeteg a közös ügy, rengeteg a közös feladat, amelyek megoldásán hat különböző munkacsoport dolgozik Csongrád megyében és a Vajdaságban. Az illetékes szakbizottságok ma Szegeden, a Megyeházán tárgyaltak. Meghatározták a konkrét feladatokat, a közeljövőben pedig kialakítják a végrehajtás menetrendjét – számol be a tervezett együttműködésről a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

A Csongrád Megyei Közgyűlés Európai Ügyek Bizottsága és Vajdaság Autonóm Tartományi Képviselőháza Európai Integrációs és Nemzetközi Regionális Együttműködési Bizottsága idén március 25-én már tartott együttes ülést Szabadkán. Az együttműködés folytatásaként ma meghatározták azokat a témákat, amelyekre hangsúlyt fektetnek a továbbiakban.
A konkrétumok között szerepel az Ásotthalom-Bácsszőlős közötti határátkelő megnyitásának szorgalmazása, ezzel összefüggésben például a tiszaszigeti határátkelő nyitva tartása meghosszabbításának és a Röszke I-es átkelő újbóli megnyitásának elérése. Erről Kozma József, a Csongrád megyei szakbizottság elnöke és Živko Marković, a vajdasági szakbizottság alelnöke beszélt az egyeztetések után. De tervezik például a közös vízhasznosítás megoldását, kiemelten a globális felmelegedés miatt, a transzbalkáni vasútvonal helyreállításának ösztönzését és az önkormányzati szintű együttműködések elmélyítését, elsősorban az IPA-pályázati lehetőségek kihasználásával. Volt szó cserediák programok és közös kiállítások megvalósításáról, egészségügyi és szociális területen, valamint a Tisza folyót érintően pedig gazdasági együttműködések kialakításáról, utóbbinál környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével. A két szakbizottság a tervek szerint 2010 tavaszán ül újra össze – áll a közleményben.

Előző sztori

Csütörtök: Túlkapások a Rendezvényházban

Következő sztori

Elfogták a makói emléktábla megrongálóját