Bulvár

Szerb rendőr: Magyarországról megerősítették albánok múlt heti tiszai halálát

Szerb rendőr: Magyarországról megerősítették albánok múlt heti tiszai halálát

2009. október 22., csütörtök
Szerb rendőr: Magyarországról megerősítették albánok múlt heti tiszai halálát

Illegális albán határátlépők bárkája a Tisza magyar oldalán felborult, egy női holttestet már találtak, s folyik a kutatás a további áldozatok után - közölte Boro Mucic, a szabadkai rendőrség vezetője csütörtökön a Tanjug hírügynökséggel, hozzátéve, hogy erről Magyarországról kapott tájékoztatást.

A szerb sajtó pristinai lapjelentésekre hivatkozva a nap folyamán számolt be arról, hogy mintegy 15 koszovói albán fulladhatott a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbált illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A koszovói sajtó arra alapozta a hírt, hogy az illegálisan Magyarországra készülőkről máig nem tudni semmit. Állítólag október 14. és 16. között akartak átkelni a Tisza Szeged alatti szakaszán, de bárkájuk felborult, s nagy valószínűséggel mind a folyóba vesztek, egy férfi és két gyereke kivételével, akiknek sikerült partra vergődniük. A szabadkai rendőrfőnök is úgy tudja, hogy egy felnőtt és két gyerek megmenekült, s jelenleg Magyarországon vannak. Hogy a bárkán hányan tartózkodtak - a pristinai lapok 18-19 személyről írtak -, arról nem tudott nyilatkozni.

Boro Mucic

tudomása szerint a feltételezett tragédia Martonos fölött történt. "A túlélőket keresik... Ez minden, amit megtudtunk abból a levélváltásból, amely a helyi vegyes bizottság - melynek szerb részről tagja vagyok - és magyar részről

Lukács János

tábornok között zajlott" - pontosított a szerb rendőr.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.