/

Szerb rendőr: Magyarországról megerősítették albánok múlt heti tiszai halálát

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Illegális albán határátlépők bárkája a Tisza magyar oldalán felborult, egy női holttestet már találtak, s folyik a kutatás a további áldozatok után – közölte Boro Mucic, a szabadkai rendőrség vezetője csütörtökön a Tanjug hírügynökséggel, hozzátéve, hogy erről Magyarországról kapott tájékoztatást.

A szerb sajtó pristinai lapjelentésekre hivatkozva a nap folyamán számolt be arról, hogy mintegy 15 koszovói albán fulladhatott a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbált illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A koszovói sajtó arra alapozta a hírt, hogy az illegálisan Magyarországra készülőkről máig nem tudni semmit. Állítólag október 14. és 16. között akartak átkelni a Tisza Szeged alatti szakaszán, de bárkájuk felborult, s nagy valószínűséggel mind a folyóba vesztek, egy férfi és két gyereke kivételével, akiknek sikerült partra vergődniük.
A szabadkai rendőrfőnök is úgy tudja, hogy egy felnőtt és két gyerek megmenekült, s jelenleg Magyarországon vannak. Hogy a bárkán hányan tartózkodtak – a pristinai lapok 18-19 személyről írtak -, arról nem tudott nyilatkozni.
Boro Mucic tudomása szerint a feltételezett tragédia Martonos fölött történt. “A túlélőket keresik… Ez minden, amit megtudtunk abból a levélváltásból, amely a helyi vegyes bizottság – melynek szerb részről tagja vagyok – és magyar részről Lukács János tábornok között zajlott” – pontosított a szerb rendőr.

Előző sztori

A PESA szállítja az új villamosokat Szegednek – Panorámaképpel

Következő sztori

Fónagy: a Fidesz és a KDNP felül fogja vizsgálni a privatizációs döntéseket