Study tour: Szeretettel vár Csongrád megye

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Immár harmadik alkalommal népszerűsíti study tour-ral Csongrád megyét 2009. október 30-31-én a Csongrád Megyei Önkormányzat. Most szerbiai és romániai utazási irodák munkatársaival ismertetik meg közelebbről az itt lévő látványosságokat, amelyeket egy most elkészült újabb minikönyv is bemutat. A kiadvány a Szeretettel vár Csongrád megye címet kapta – tájékoztat a Csongrád Megyei Önkormányzat sajtóközleménye.

A turizmust különösen érzékenyen érintő gazdasági válság, ahogyan országosan, úgy Csongrád megye idegenforgalmában is érezteti hatását – mondta el Sándor Attila, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke. Kifejtette: a gazdag programkínálat és a látogatók látszólagos nagy száma ellenére az itteni kereskedelmi szálláshelyek forgalma az év első nyolc hónapjában – az előző év azonos időszakához viszonyítva – 13,6%-kal mérséklődött. Ugyanakkor a legtöbb éjszakát változatlanul a magasabb kategóriájú szálláshelyeken, a szállodákban és panziókban regisztrálták. Aki tehát úgy döntött, hogy Csongrád megyébe utazik, az rövidebb időre jött, de több szolgáltatást nyújtó szálláshelyet választott. A küldő országok közül továbbra is Németország és Románia emelkedik ki leginkább.

A Csongrád Megyei Önkormányzat korábban a szaksajtó munkatársait hívta meg a megyébe ilyen tanulmányútra. Most Szerbiából és Romániából érkeztek hozzánk utazási irodák képviselői, mintegy húszan. Őket, a study tour-t lebonyolító C&T Hungary Utazási Iroda ez alkalommal Szeged kulturális és gasztronómiai ajánlataival, Mórahalom és Kistelek egészségturisztikai lehetőségeivel, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark folyamatosan fejlődő látnivalóival ismerteti meg jobban.

A tájékoztatón a szerbiai vendégek képviseletében Bimbó Mihály, Magyarkanizsa alpolgármestere arról beszélt, hogy ők a gyógy-, és a falusi turizmus területén is komoly lehetőségeket látnak Csongrád megyében, hiszen ezekhez teljes mértékben adottak a feltételek. Az eseményen bemutatták a „Szeretettel vár…” sorozat részeként most elkészült Szeretettel vár Csongrád megye címet viselő mini könyvet is. Mint Mészáros T. László, a Fotó Európa Könyvkiadó képviseletében elmondta: az olvasót 10 nyelven írt bevezető invitálja a térségbe, amelyet mintegy 90 oldalon keresztül gazdag képanyag mutat be.

Előző sztori

Áfa-visszatérítést javasol az MDF az egészségügybenít

Következő sztori

Női kosárlabda NB I – Negyvenpontos szegedi siker Cegléden