/

A rektorok nem engedik be a politikát egyetemeikre

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elutasította a Magyar Rektori Konferencia (MRK) keddi ülésén a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinek kérését, hogy engedjék vissza a politikát az egyetemekre – írja a Népszabadság a szerdán megjelent számában.

A szervezetek önálló rendezvényeket, akciókat szerettek volna tartani az intézmények falai között.
Szabó Gábor, az MRK elnöke, a Szegedi Tudományegyetem rektora a lapnak úgy fogalmazott: nem szeretnék, hogy az egyetemek és főiskolák a politikai csatározások színterévé váljanak, hogy ott kopogtatócédulákat vagy aláírásokat gyűjtsenek, politikai plakátokat ragasszanak ki, és nem kívánnak teret adni a szélsőséges politikai nézeteknek. A fiataloknak számos lehetőségük van politizálásra a felsőoktatási intézmények falain kívül is. A hallgatók vagy tanszékek továbbra is szervezhetnek az oktatáshoz, a szakmához köthető közéleti vitákat, rendezvényeket az érintett hallgatói körök számára.
Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora sem ért egyet az ifjúsági politikai szervezetek aktív egyetemi tevékenységére irányuló kezdeményezésével. Szerinte a hallgatók sem tartják elfogadhatónak, hogy az egyetemen pártpolitikai szervezetek taggyűléseket tartsanak és kampányoljanak. Mészáros Tamás úgy fogalmazott: a cél az, hogy a hallgatók szervezzék a maguk politikai, közéleti tevékenységét, s nem a pártpolitika a hallgatókat.

Default thumbnail
Előző sztori

Karaoke-parti

Következő sztori

Eurómilliók a magyar-szerb határ menti együttműködésre

Legutóbbi hasonló cikkek