Kultúra

Megnyílt Dávid Júlia szegedi kiállítása

Megnyílt Dávid Júlia szegedi kiállítása

2009. október 9., péntek
Megnyílt Dávid Júlia szegedi kiállítása

Tiszta anyagból, tiszta lélekkel

Tegnap este a Victor Hugo utcai Polgári Szalonban a Fidesz szegedi csoportja és a Fidesz kulturális tagozatának Csongrád megyei szervezete rendezésében Magyar múltunk és jelenünk címmel megnyílt Dávid Júlia festőművész kiállítása.

A rendezvény házigazdája Rózsavölgyi József, a Fidesz szegedi elnökségének tagja volt. A kiállításon szereplő alkotások köre meglehetősen széles, hiszen a festett üvegtől a vászonra készített olajfestményekig terjed. A darabok kiválasztásának alapvető szempontja volt a magyar tradicionális alkotóművészethez való kapcsolódásuk, ugyanakkor az is, hogy megmutassák alkotójuk sokszínű szemléletmódját és alkotói világát. A kiállítást Miklós Péter történész, a Kereszténydemokrata Néppárt szegedi alelnöke, a Fidesz kulturális tagozatának újonnan megválasztott Csongrád megyei elnöke, portálunk munkatársa nyitotta meg. „Az itt látható alkotásokban a magyarság több ezer éves kultúrájának sarokkövei bukkannak föl. Néhol fegyelmezetten, tradicionális szabálykövetéssel, máshol a harmadik évezred posztmodern eszközrendszerével” – fogalmazott megnyitó beszédében. Miklós Péter kiemelte: Dávid Júlia – akár a magyarság régi népi alkotói – tiszta anyagból, tiszta lélekkel dolgozik, s ezzel példát ad korunk képzőművészeink arról, hogy az ősi és posztmodern milyen tökéletesen megfér egymás mellett. A tárlat október 8-tól november 9-ig tekinthető meg: hétfőtől csütörtökig 10 és 17 óra, pénteken 10 és 12 óra között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.