Sport

Labdarúgás: Szolnokon játszott edzőmeccset a Volán

Labdarúgás: Szolnokon játszott edzőmeccset a Volán

2009. október 5., hétfő
Labdarúgás: Szolnokon játszott edzőmeccset a Volán

Felkészülési találkozón mérte össze tudását vasárnap az NB II Keleti csoportjában szabadnapos Szolnoki MÁV FC és az NB III Alföld csoportjában szintén pihenő Tisza Volán SC Szeged. A kék-feketék nem keltettek rossz benyomást a magasabb osztályú ellenféllel szemben.

Immár két hete, hogy csak edzéssel készülnek a további feladatokra Szeged NB III-as labdarúgói, a hosszúra nyúlt bajnoki szünetet edzőmérkőzéssel próbálták színesíteni a csapat vezetői. Beretkáék legközelebb október 11-én Kecskeméten játszanak tétmeccset, ennek megfelelően erős ellenfelet igyekeztek választani. Kapóra jött, hogy az NB II-es Szolnoki MÁV FC is szabadnapos, így vasárnap össze is csapott a két alakulat. A Szegedből többen is kénytelenek voltak kihagyni a szolnoki fellépést:

Dongó Dénes

derékfájdalmakra panaszkodott,

Dargó Balázst

és

Mórocz Zsoltot

vírusos hasmenés döntötte ágynak,

Domonkos Ferenc

is betegség miatt hiányzott,

Grünwald Attila

rúgást kapott a bokájára,

Baji Renátó

pedig sérülés és munkahelyi elfoglaltság miatt nem tartott a többiekkel. Mindehhez jön még, hogy

Vida Gergely

már elutazott Angliába, őt az ősszel már nem láthatjuk kék-fekete mezben.

Buchholcz Gábor

vezetőedző portálunknak elmondta: a kecskeméti bajnoki előtt elsődleges feladatnak tekintette a hátsó alakzat összecsiszolását. Az új összetételű védelem a találkozó elején még bizonytalankodásával vétette észre magát, azt követően viszont megbízhatóan teljesített. Az első időszakban

Czirják Tamásnak

kellett bemutatnia néhány bravúrt, hogy érintetlen maradjon a szegedi háló, ám a kapuvédő megmutatta: remek formának örvend. A Volán lassan átvette a játék irányítását, s egy-két érintős támadásokkal el is jutott a hazai tizenhatos közelébe, a Szolnok csak szabálytalanságok árán tudta megakadályozni, hogy helyzetbe kerüljenek a vendégek. Sajnos a szegedi pontrúgások ezúttal nem rejtettek veszélyt magukban. Aztán ahogy visszavette a kezdeményezést az NB II Keleti csoport favoritja, egy védelmi megingást kihasználva – egy kissé szerencsés találattal – megszerezték a vezetést Vágó Attila tanítványai. A második félidőben mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, ám újabb gól már nem esett. A legnagyobb esély

Beretka Péter

előtt adódott, aki egyedül vezethette a labdát a kapusra, ám addig totojázott, míg hátulról szerelni tudták.

Végh Ariel, Kazi László

és

Bárdosi Nándor

is betalálhatott volna, ám hibázott, a meccs végén pedig

Szilágyi Norbert

fejelt mellé egy szögletet követően ajtó-ablak helyzetben. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Szolnok is növelhette volna előnyét, ha Czirják és

Vasas Gábor

nem védenek olyan remekül. Buchholcz Gábor így értékelte a találkozót: „Úgy érzem, jól szolgálta a felkészülésünket a szolnoki edzőmeccs. Bebizonyosodott, hogy ha passzolunk és futunk, akkor megtaláljuk az utat az ellenfél kapuja felé, ha viszont pepecselünk, lekontráznak bennünket. Ebből mindenképpen tanulnunk kell. Bízom benne, hogy a sérültek és a betegek vasárnapra felépülnek, s teljes csapattal állhatunk ki a nagyszerű Kecskemét otthonában. A hétvégi bajnoki eredmények tovább tömörítették az NB III Alföld csoport élmezőnyét, ám mivel mi szeretnénk ott maradni, ennek megfelelő teljesítményt kell nyújtanunk Kecskeméten.”

Labdarúgó edzőmérkőzésen:

Szolnoki MÁV FC – Tisza Volán SC Szeged 1-0 (0-0).

Szolnok, Tiszaliget, 100 néző, vezette: Földi. Szolnok: Farkas (Nagy Á.) – Molnár Z., Hegedűs, Pető Z., Balogh (Tóth N.) – Ulviczki (Blaskovits) – Lengyel (Bujáki), Hevesi-Tóth (Rácz R.), Antal (Szép), Csehi (Bezzegh) – Bardi. Vezetőedző: Vágó Attila. Szeged: Czirják (Vasas) – Mészáros, Pénzváltó, Garamvölgyi, Barna D. – Szabó A., Szilágyi – Pálfi, Huszárik, Végh A. – Beretka. Játszottak még: Búzási, Kazi, Orosz, Bárdosi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerző: Antal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.