Labdarúgás: Szolnokon játszott edzőmeccset a Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felkészülési találkozón mérte össze tudását vasárnap az NB II Keleti csoportjában szabadnapos Szolnoki MÁV FC és az NB III Alföld csoportjában szintén pihenő Tisza Volán SC Szeged. A kék-feketék nem keltettek rossz benyomást a magasabb osztályú ellenféllel szemben.

Immár két hete, hogy csak edzéssel készülnek a további feladatokra Szeged NB III-as labdarúgói, a hosszúra nyúlt bajnoki szünetet edzőmérkőzéssel próbálták színesíteni a csapat vezetői. Beretkáék legközelebb október 11-én Kecskeméten játszanak tétmeccset, ennek megfelelően erős ellenfelet igyekeztek választani. Kapóra jött, hogy az NB II-es Szolnoki MÁV FC is szabadnapos, így vasárnap össze is csapott a két alakulat.
A Szegedből többen is kénytelenek voltak kihagyni a szolnoki fellépést: Dongó Dénes derékfájdalmakra panaszkodott, Dargó Balázst és Mórocz Zsoltot vírusos hasmenés döntötte ágynak, Domonkos Ferenc is betegség miatt hiányzott, Grünwald Attila rúgást kapott a bokájára, Baji Renátó pedig sérülés és munkahelyi elfoglaltság miatt nem tartott a többiekkel. Mindehhez jön még, hogy Vida Gergely már elutazott Angliába, őt az ősszel már nem láthatjuk kék-fekete mezben.
Buchholcz Gábor vezetőedző portálunknak elmondta: a kecskeméti bajnoki előtt elsődleges feladatnak tekintette a hátsó alakzat összecsiszolását. Az új összetételű védelem a találkozó elején még bizonytalankodásával vétette észre magát, azt követően viszont megbízhatóan teljesített. Az első időszakban Czirják Tamásnak kellett bemutatnia néhány bravúrt, hogy érintetlen maradjon a szegedi háló, ám a kapuvédő megmutatta: remek formának örvend. A Volán lassan átvette a játék irányítását, s egy-két érintős támadásokkal el is jutott a hazai tizenhatos közelébe, a Szolnok csak szabálytalanságok árán tudta megakadályozni, hogy helyzetbe kerüljenek a vendégek. Sajnos a szegedi pontrúgások ezúttal nem rejtettek veszélyt magukban. Aztán ahogy visszavette a kezdeményezést az NB II Keleti csoport favoritja, egy védelmi megingást kihasználva – egy kissé szerencsés találattal – megszerezték a vezetést Vágó Attila tanítványai.
A második félidőben mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, ám újabb gól már nem esett. A legnagyobb esély Beretka Péter előtt adódott, aki egyedül vezethette a labdát a kapusra, ám addig totojázott, míg hátulról szerelni tudták. Végh Ariel, Kazi László és Bárdosi Nándor is betalálhatott volna, ám hibázott, a meccs végén pedig Szilágyi Norbert fejelt mellé egy szögletet követően ajtó-ablak helyzetben. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Szolnok is növelhette volna előnyét, ha Czirják és Vasas Gábor nem védenek olyan remekül.
Buchholcz Gábor így értékelte a találkozót: „Úgy érzem, jól szolgálta a felkészülésünket a szolnoki edzőmeccs. Bebizonyosodott, hogy ha passzolunk és futunk, akkor megtaláljuk az utat az ellenfél kapuja felé, ha viszont pepecselünk, lekontráznak bennünket. Ebből mindenképpen tanulnunk kell. Bízom benne, hogy a sérültek és a betegek vasárnapra felépülnek, s teljes csapattal állhatunk ki a nagyszerű Kecskemét otthonában. A hétvégi bajnoki eredmények tovább tömörítették az NB III Alföld csoport élmezőnyét, ám mivel mi szeretnénk ott maradni, ennek megfelelő teljesítményt kell nyújtanunk Kecskeméten.”

Labdarúgó edzőmérkőzésen:

Szolnoki MÁV FC – Tisza Volán SC Szeged 1-0 (0-0). Szolnok, Tiszaliget, 100 néző, vezette: Földi.
Szolnok: Farkas (Nagy Á.) – Molnár Z., Hegedűs, Pető Z., Balogh (Tóth N.) – Ulviczki (Blaskovits) – Lengyel (Bujáki), Hevesi-Tóth (Rácz R.), Antal (Szép), Csehi (Bezzegh) – Bardi. Vezetőedző: Vágó Attila.
Szeged: Czirják (Vasas) – Mészáros, Pénzváltó, Garamvölgyi, Barna D. – Szabó A., Szilágyi – Pálfi, Huszárik, Végh A. – Beretka. Játszottak még: Búzási, Kazi, Orosz, Bárdosi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerző: Antal.

Előző sztori

Indián skalpok a szegedi rögbi pályán

Következő sztori

Elszenesedett női holttestet találtak a tűzoltók