/

Koszovó vizsgálja az illegális albán határátlépők ügyét

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vizsgálatot indított a koszovói külügyminisztérium a Szeged alatt állítólag a Tiszába fulladt koszovói albán illegális határátlépők ügyében – közölte pénteken a tárca szóvivője.

Albana Beqiri a francia hírügynökségnek elmondta: a tárcánál okkal feltételezik, hogy az eset valóban megtörtént, ez pedig arra indította őket, hogy megvizsgálják az ügyet.
A szóvivő hozzátette: számos koszovói lakos fordult a minisztériumhoz azzal kapcsolatban, hogy hozzátartozóik a közelmúltban elhagyták a balkáni országot, de nem erősítették meg, hogy elérték úti céljukat.
Csütörtöki pristinai lapjelentések szerint félő, hogy mintegy 15 koszovói albán fulladt a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbált illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni.
Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a honvédség búvárai aznap délután egy férfi holttestet találtak Röszke mellett a Tiszában.
A kutatásnak az volt az oka, hogy október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével kelt át a folyón, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 fős csoport tagjai voltak, a többiek azonban a vízbe vesztek. Pál János elmondta: csak a férfi és gyermekeinek nyomait találták meg a folyóparton. A folyómederből előkerült férfi holttestről egyelőre nem állapítható meg, hogy a csoport tagja volt-e, halálának okát szakértő vizsgálja.
A vajdasági Szabadka rendőrkapitánya a Tanjug hírügynökségnek elmondta, hogy a szerb oldalon egy női holttestet találtak a Tiszában, miután a magyar fél tájékoztatta őket a feltételezett tragédiáról.

Előző sztori

LEN Kupa – Második meccsén is győzött a Beton

Következő sztori

Magyar-szerb megbeszélés a határsértők tiszai balesetéről