Bulvár

Kiengedték a kórházból a zöldhatáron érkező gyerekeket

Kiengedték a kórházból a zöldhatáron érkező gyerekeket

2009. október 21., szerda
Kiengedték a kórházból a zöldhatáron érkező gyerekeket

Kiengedték a kórházból szerdán azokat a gyerekeket, akiket kihűlés miatt szállították a mentők a szegedi gyermekklinikára, miután október 15-ére virradóra apjukkal átlépték a zöldhatárt Röszke közelében.

Az apa menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért a családot a békéscsabai befogadó állomásra szállítják - mondta

Pál János

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dönt. Az alezredes közölte, a szerb férfival szemben gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Mivel lemondott a tárgyaláshoz való jogáról az eljárás távollétében is folytatódhat. A férfi illegálisan lépte át a magyar határt gyermekeivel, akik a nagy hideg miatt teljesen kihűltek. A Tisza töltésnél jártak, amikor az apa úgy döntött, gyermekeit hátrahagyva a közeli Röszkére megy segítséget kérni. A segélyhívást követően a szegedi határrendészek a férfi és gyermekei felkutatására indultak. Mikor megtalálták őket, állapotuk kritikus volt, így azonnal mentőt hívtak. A két gyermek közül a kislány állapota volt a rosszabb, őt a kórházba szállítását követően újra kellett éleszteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.