Vélemény

Kapcsolatok hálójában

Kapcsolatok hálójában

2009. október 18., vasárnap
Kapcsolatok hálójában

Avagy egy film a párkapcsolatok alakulásáról és egy könyvajánló azok végéről

Miért foglalkoztatja már az idők kezdete óta az emberiséget, hogy mitől működik egy kapcsolat? Újra és újra számos ilyen témájú produkció és írás jelenik meg. Pedig már azt hihetnénk, hogy nem tudnak nekünk újat mondani, de mégis. Talán az áll a dolog hátterében, hogy bárki bármennyi kapcsolatot is tud maga után, valószínűleg sosem hagyja majd el a száját olyan kijelentés, hogy ő már mindent tud az ellenkező nem vágyairól, gondolatairól. A kíváncsiság vezérel minket, hátha most megtudunk valami újat.

A hetek folyamán közvetlen környezetemben szakítási hullámra figyeltem fel, vigasztalásképp barátnőim ajánlatára beültünk A csúf igazság című filmre. A sztori jól felépített, megfűszerezve mindenkit foglalkoztató problémákkal, kérdésekkel. Mitől jó nő egy nő? Mit tegyünk, hogy randira hívjon a kiszemelt? Hogyan viselkedjünk a kapcsolat alatt? A történetben a főszereplők: a csinos szingli producer, Katherine Heigl és beosztottja Gerard Butler, egy vagány, magát vissza nem fogó szívtipró műsorvezető. Fogadást kötnek egymással, a férfi szerint bármelyik nőt megkaphatja, és tapasztalatai bárki esetében használhatóak. Ennek bizonyításaképp felajánlja, hogy férfiúi segítségével a szingli nő is megszerezheti a tökéletes pasinak tűnő doktort. Innentől kezdve beindulnak a poénok, és a női praktikák alkalmazási kísérletei. Nem árulok el nagy titkot, csak annyit, hogy a produkció végére szerelem is szövődik, ahogyan az már csak lenni szokott…. De jól tudjuk: minden, aminek kezdete van, van vége is. Ritka az, amikor elsőre megtaláljuk a nagy Őt, és vele is maradunk az idők végezetéig. Egy könyvesboltban a pszichológia feliratnál keresgéltem, amikor ráakadtam egy kisméretű, pink könyvecskére. Rögtön késztetést éreztem, hogy beleolvassak, Mandana Hoveyda: Jól vagyok! 100 jó tanács szakítás után című írásába. A könyv napokra lebontva látja el az olvasót teendőkkel, tippekkel. Ezek mellé rögtön illusztrációt is mellékel, a mi felvidításunk érdekében. A legelcsépeltebb, de annál hasznosabb javaslatoktól a legelvetemültebb útmutatásig mindent fellelhetünk benne. Ezekkel mindenki tisztában van, de tudatosításképp mégis jól jöhet olyankor az olvasmány, ha már tárcsáznánk ex-szerelmünk telefonszámát. Semmiféleképpen sem bánjuk meg, ha kézbe vesszük ezt a tipptárat. Ezt pedig a legjobb megtenni egy csajos, barátos mozi után kikapcsolódásképp…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.