Bulvár

Három évre ítélték a tinédzsert bántalmazó gyermekfelügyelőt

Három évre ítélték a tinédzsert bántalmazó gyermekfelügyelőt

2009. október 9., péntek
Három évre ítélték a tinédzsert bántalmazó gyermekfelügyelőt

Jogerősen három év börtönnel sújtott pénteken a Szegedi Ítélőtábla azt a kalocsai férfit, aki többször megrúgott egy gyermekotthonban felügyeletére bízott fiút; a bántalmazás következtében a fiatalnál hasűri vérzés alakult ki és ki kellett venni a lépét.

A 38 esztendős férfi 2006 áprilisától gyermekfelügyelőként dolgozott a kalocsai gyermekotthonban. 2007. február 19-én éjszakai ügyletes volt, és hét fiúra felügyelt. Este, amikor meglátta, hogy a mellékhelyiség piszkos, felszólította a későbbi sértettet, hogy tegye azt rendbe. A 17 éves fiú a felszólításnak nem akart eleget tenni, veszekedni kezdett egyik lakótársával, majd hangosan káromkodva kiment a szobából. A vádlott ezen felháborodva a fiú után ment és hasa bal oldalán megrúgta. A sértett fájdalmában földre esett, és ekkor a vádlott még egy-két alkalommal hason rúgta. A fiú felkelt, összegörnyedve, sírva a vécébe menekült, a férfi utána eredt és tenyérrel, kis erővel még egyszer tarkón ütötte. A sértett hasi fájdalmai miatt itt is a földre esett, de a vádlott távozása után kitakarította a helyiséget, majd sápadtan, összegörnyedve a férfihoz ment és közölte, nem érzi jól magát. A vádlott azonban nem foglalkozott vele. A fiú lefeküdt aludni, de éjszaka egyre rosszabbul lett. A vádlott a szobatársak jelzésére sem hívott orvost, és a reggelit követően a gyerekeket iskolába küldte. Ott az oktató azonnal látta, hogy a sértett rosszul van, és egy ápolóval kórházba küldte a fiút. A fiút még aznap megműtötték, mert hasűri vérzés alakult ki nála, s a lépét el kellett távolítani. A sértett gyógyulása hat hetet vett igénybe, a lép eltávolítása miatt 10 százalékos maradandó testi fogyatékosságot szenvedett. A sérülés - a hasűri vérzés miatt - életveszélyes volt, orvosi beavatkozás nélkül halálhoz vezetett volna. A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit és jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta, továbbá ugyanilyen időtartamra eltiltotta a gyermek- és ifjúságfelügyelői hivatás gyakorlásától. A büntetés kiszabásánál figyelembe vették, hogy egy utcai verekedés során elkövetett garázdaság miatt a vádlottat korábban próbára bocsátották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.