Elsüllyedt egy munkagép a szegedi Vértóban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Elsüllyedt egy magára hagyott lánctalpas munkagép a szegedi Vértóban; kedden a déli órákban az eredetileg a meder kotrását végző jármű tetejéből már csak néhány arasznyi látszott ki a vízből – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az állóvíz gondozását végző Szegedi Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a Vértó iszaptalanítása szeptember közepén kezdődött el. Első lépésként a mederben lévő vizet leengedték, majd a száradását követően a szikkadt iszapot kotorták volna ki a mederből. A hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék miatt azonban a tó újra megtelt vízzel.
A Vértó fő feladata a csapadékvíz tárolása, kis mélysége és a csekély vízmennyiség miatt azonban „könnyen kibillenhet egyensúlyából”, ezért az elmúlt évek során jelentős mennyiségű iszap halmozódott fel a medrében. A tó vízminőségének javításához az iszapot el kell távolítani – közölte Balaton Krisztina, a vízmű kommunikációs vezetője.

Előző sztori

Utcára kerülhet a zenetanárok harmada

Következő sztori

Egyéjszakás tárlat és koncert a múzeumban