Bulvár

Elfogták a makói emléktábla megrongálóját

Elfogták a makói emléktábla megrongálóját

2009. október 28., szerda
Elfogták a makói emléktábla megrongálóját

A cselekmény felfedésétől számított alig két nap alatt felderítették és gyanúsítottként hallgatták ki az emléktábla megrongálásának feltételezett tettesét a Makói Rendőrkapitányság munkatársai - közölte Tuczakov Szilvána rendőrségi sajtószóvivő.

Mint ismeretes, hétfőre virradóra a Kecskeméti Ármin utcában lefeszítették, majd a közeli Deák Ferenc utcában összetörték a makói főrabbi emlékére készült márvány emléktáblát, a falat pedig összefirkálták. A makói rendőrök a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás során jutottak el egy néhány fős társasághoz, és a kihallgatások során terelődött a gyanú egyikükre, egy 22 éves makói fiatalemberre. A kitartó nyomozói kérdések kereszttüzében a fiatalember végül bevallotta, hogy ő feszítette le és rongálta meg az emléktáblát és firkálta össze a falat. Az eddigi információk alapján vasárnap éjszaka ismerőseivel együtt indult haza az egyik szórakozóhelyről, majd a társaságtól leválva vitte útja a Kecskeméti Ármin utca felé. Arra a kérdésre, hogy miért tette ezt, azt válaszolta, hogy hirtelen ötlettől vezérelve feszítette le és törte össze az emléktáblát, mely akkor jó heccnek tűnt számára. A Makói Rendőrkapitányság a fiatalemberrel szemben rongálás vétség megalapozott gyanúja alapján folytatja a büntetőeljárást - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.