Közélet

Éhségsztrájk a Dnevnikben

Éhségsztrájk a Dnevnikben

2009. október 29., csütörtök
Éhségsztrájk a Dnevnikben

Tiltakozó felvonulás és munkabeszüntetés a médiaházban

A Dnevnik Nyomda és a Dnevnik Holding - a Magyar Szó szerb nyelvű újvidéki testvérlapja - több tucatnyi alkalmazottja ma tiltakozó sétát tett a Dnevnik székházától a tartományi kormány épületéig - írja a Vajdaság Ma hírportál.

A Tartományi Végrehajtó Tanács ugyanis a többségi tulajdonosa ennek a két vállalatnak. A bérek rendszeres kifizetését követelő dolgozók már több mint egy hete napi egyórás sztrájkot tartanak. Most azzal fenyegetőznek, hogy tiltakozásukat radikalizálják oly módon, hogy lezárják a város legforgalmasabb utcáját, a Felszabadulás sugárutat a Dnevnik székháza előtt, de eltorlaszolják az egyik legfontosabb újvidéki Duna-hidat is. Közben éhségsztrájkba lépett a Dnevnik hat alkalmazottja. A sajtóház bejáratára nagy betűkkel írták ki, hogy éhségsztrájk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.