Gazdaság

Egymilliárd forintot költenek a Maty-Fehértói vízrendszerre

Egymilliárd forintot költenek a Maty-Fehértói vízrendszerre

2009. október 30., péntek
Egymilliárd forintot költenek a Maty-Fehértói vízrendszerre

Mintegy egymilliárd forintot fordítanak a Maty-Fehértói belvízrendszer fejlesztésére, a beruházás az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósul meg, így száz százalékos uniós és állami támogatást élvez.

Dobi László

, az Alsó-Tiszavidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője, aki egyben a projektgazda is, pénteken Szegeden sajtótájékoztatón elmondta: az igazgatóság egyik fő feladata a vízkár-elhárítás, azaz az árvizek megelőzése és esetleges kezelése. Hasonlóan fontos a vízmegtartás is. Kifejtette, október elején olyan beruházás indult el, ami a térség belvíz problémáit oldja meg. Emellett megszűnnek azok az akadályok, amelyek Szeged északi részének ipari fejlesztését nehezítették.

Tripolszky Imre

projektmenedzser elmondta: az 1 milliárd 63 millió forintos fejlesztés valójában a Maty-Subasai és a Maty-Fehértói vízgyűjtő együttes átalakítása. A beruházás érinti az 5-ös főút melletti fejlesztési területet, a Szeged Logisztikai Központot, a Szeged-Kiskundorozsma Ipari parkot, a RO-LA Kamionterminált és környékét, illetve a Nyugati elkerülő utat. A munkálatokkal Szeged-Kiskundorozsma csapadékvíz elvezetése is megoldódik. A kivitelezést a Maty2009 Konzorcium végzi, a beruházás átadásának időpontja 2010. december 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.