Döntő előtt az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen tizenkét középiskolás csapat jutott be a Nemzeti Tankönyvkiadó (NT) és a fővárosi Németh László Gimnázium által rendezett Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő döntőjébe, amelyre november 28-án kerül sor Budapesten.

A Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Budapesten lezajlott elődöntőkben a versenyzők számos elgondolkodtató és érdekes feladatot kaptak – villámkérdésekre válaszoltak, tesztfeladatokat oldottak meg és történelmi társasjátékot is készítettek.
A novemberi döntőig sem maradnak teendő nélkül a csapatok: két előzetes feladatot kell teljesíteniük. Az egyik feladat, hogy a versenyzők a döntőbe jutásukról minél nagyobb hírverést generáljanak, minél több helyi és országos lapban, rádióban és televízióban jelenjenek meg október 12. és november 25. között.
A másik előzetes feladat szerint televíziós tudósítást kell készíteniük a XI. és a XVI. század fontosabb eseményeiről. A maximum háromperces híradásban egyszerre kell tudósítani és szórakoztatni, szakértőt megszólaltatni és a végén a híradást a tudósítónak egy összegző mondattal lezárni. A döntő előtt az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a feladatok alakulását a Nemzeti Tankönyvkiadó honlapján (www.ntk.hu).
Az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedőt a (NT) és a Németh László Gimnázium hagyományteremtési szándékkal, annak apropóján hívta életre, hogy mindkét intézmény 2009-ben ünnepli alapításának 60. évfordulóját. A verseny életre hívásával a szervezők nem titkolt célja, hogy a diákok ne csak a lexikai tudásukról adjanak számot, hanem az órákon tanultakat a kreativitásukkal kombinálva oldják meg a versenyfeladatokat.

Default thumbnail
Előző sztori

Hátország: megtalálta a fonalat a SZVSE-ifi

Default thumbnail
Következő sztori

Bajban a baromfiágazat: Tojáshéjon táncolva

Legutóbbi hasonló cikkek