Egyetem

Döntő előtt az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő

Döntő előtt az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő

2009. október 13., kedd
Döntő előtt az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő

Összesen tizenkét középiskolás csapat jutott be a Nemzeti Tankönyvkiadó (NT) és a fővárosi Németh László Gimnázium által rendezett Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő döntőjébe, amelyre november 28-án kerül sor Budapesten.

A Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Budapesten lezajlott elődöntőkben a versenyzők számos elgondolkodtató és érdekes feladatot kaptak - villámkérdésekre válaszoltak, tesztfeladatokat oldottak meg és történelmi társasjátékot is készítettek. A novemberi döntőig sem maradnak teendő nélkül a csapatok: két előzetes feladatot kell teljesíteniük. Az egyik feladat, hogy a versenyzők a döntőbe jutásukról minél nagyobb hírverést generáljanak, minél több helyi és országos lapban, rádióban és televízióban jelenjenek meg október 12. és november 25. között. A másik előzetes feladat szerint televíziós tudósítást kell készíteniük a XI. és a XVI. század fontosabb eseményeiről. A maximum háromperces híradásban egyszerre kell tudósítani és szórakoztatni, szakértőt megszólaltatni és a végén a híradást a tudósítónak egy összegző mondattal lezárni. A döntő előtt az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a feladatok alakulását a Nemzeti Tankönyvkiadó honlapján (www.ntk.hu). Az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedőt a (NT) és a Németh László Gimnázium hagyományteremtési szándékkal, annak apropóján hívta életre, hogy mindkét intézmény 2009-ben ünnepli alapításának 60. évfordulóját. A verseny életre hívásával a szervezők nem titkolt célja, hogy a diákok ne csak a lexikai tudásukról adjanak számot, hanem az órákon tanultakat a kreativitásukkal kombinálva oldják meg a versenyfeladatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.