Atlétika: Czagány Blanka az öt méter közelében

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétvégén Budapesten, az országos gátfutó csapatbajnokságon álltak rajthoz a szegedi Titán TC atlétái, kedden pedig Albertirsán remekelt Czagány Blanka.

A novemberi Kismaratoni Országos Bajnokság előtt már csak egy megmérettetés volt a szegedi Titán TC atlétái számára, akik az elmúlt hétvégén 400 méter gáton álltak rajthoz a juniorok között a Puskás-stadionban, az országos serdülő ügyességi és gátfutó csapatbajnokságon. „Ez a verseny csak technikailag illeszkedett bele programunkba, mivel akadály és a gát magassága megegyezik. Azt azért nem gondoltam, hogy sereghajtóként veszünk részt a bajnokságon, mivel az edzéseken jól teljesítettek a srácok. Meg kell említenem, hogy evvel a versennyel atlétáim inkább a sportág iránti szeretetüket mutatták, mint hogy inkább itthon üljenek, ha már van lehetőség versenyezni. A bajnokságon megyénkből rajtunk kívül csak a Maximus KSE vett részt” – árulta el Menyhárt Zoltán szakosztályvezető.

Junior (1990-1991) fiú 400 méter gát:

Szelepcsényi Zsolt (1992) 63,22 s
Gömöry Gyula (1990) 67,18 s
Szabó Bence Zsigmond (1992) 69,16 s
Barzó Pál Balázs (1992) 73,16 s
átlag: 68,18 s – 5. helyezés

Kedden rendezték meg a III. és IV. korcsoport számára az ügyességi és váltófutó csapatbajnokságot. 2009 tavaszán, amikor is ennek a versenynek a helyszínéről beszélgettek, mindenki csodálkozva hallgatta Albertirsa nevét. A Pest megyéhez tartozó helységben egy 4 sávos, de a célegyenesben 8 sávra bővülő műanyag borítású 400 méteres atlétikai pályát és atlétikai centrumot adtak át idén. Ennek a versenynek megyei döntőjét Szegeden rendezték, amelyről 10×200 méteren és távolugrásban a Makói Általános Iskola leánycsapata (melyben a Titán TC versenyzője, az 1996-os születésű Czagány Blanka is megtalálható) jutott tovább. Blanka az idei serdülő országos bajnokságon is kiválóan szerepelt távolugrásban, ahol 491 centiméterrel a 4.h elyen végzett. Az ott elért egyéni csúcsát most tovább javította, de az 5 méteres álomhatártól egy centivel elmaradt. Persze, ami késik, az nem múlik!

Leány távolugrás:

Czagány Blanka (1996) – 499 cm (egyéni csúcs)

Előző sztori

Színházölelő-rekord Szegeden – KÉPEKKEL

Következő sztori

Valamennyi kollégiumnak önálló rendőre lesz