/

A magyar rendőrök nem tudnak vízbefulladt határsértőkről

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök október 15. után folyamatosan terepkutatást végeztek a tiszai szerb-magyar határszakaszon, de sem további határsértőket, sem holttesteket nem találtak – reagált az MTI-nek a rendőrség azokra a csütörtöki pristinai sajtóhírekre, hogy a múlt héten tizenöt koszovói albán fulladt volna a Tiszába Szeged alatt.

Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: október 15-én találták meg azt az apát és két, kihűlés miatt életveszélyes állapotba került gyermekét, akik a Tiszán próbáltak Szerbiából Magyarországra átszökni. További határsértőkre utaló jeleket azonban nem találtak, pedig folyamatos terepkutatást végeznek a határrendészek a területen.
Csütörtöki pristinai lapjelentések szerint félő, hogy mintegy tizenöt koszovói albán fulladt a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbált illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A Tanjug szerb hírügynökség jelentése szerint az eset október 14. és 16. között, a folyó Szeged alatti szakaszán történt. Azt írták, hogy tizennyolc-tizenkilenc ember utazott egy bárkán, amely elsüllyedt. Egy férfi megmenekült, és kimentette két gyerekét is, de a feleségén már nem tudott segíteni – mondta Pristinában Aljbana Bechiri, a koszovói külügyminisztérium szóvivője. A többiekről azóta nincs hír, ezért gondolják, hogy valamennyien a Tiszába vesztek. A külügyi szóvivő szerint minisztériuma felszólította azokat, akik úgy gondolják, hogy az eltűntek között családtagjaik lehetnek, hogy jelentkezzenek. Koszovó bécsi nagykövete pedig Magyarországra utazott tájékozódni. A pristinai sajtót idéző Tanjug szerint a magyar szervek nem tudták sem megerősíteni, sem cáfolni a tragédiáról szóló hírt, amelyet nem erősített meg sem az EU koszovói rendőri és igazságszolgáltatási missziója, sem pedig az ottani rendőrség.

Előző sztori

Szöveg nélkül

Következő sztori

A PESA szállítja az új villamosokat Szegednek – Panorámaképpel