Bulvár

A magyar rendőrök nem tudnak vízbefulladt határsértőkről

A magyar rendőrök nem tudnak vízbefulladt határsértőkről

2009. október 22., csütörtök
A magyar rendőrök nem tudnak vízbefulladt határsértőkről

A rendőrök október 15. után folyamatosan terepkutatást végeztek a tiszai szerb-magyar határszakaszon, de sem további határsértőket, sem holttesteket nem találtak - reagált az MTI-nek a rendőrség azokra a csütörtöki pristinai sajtóhírekre, hogy a múlt héten tizenöt koszovói albán fulladt volna a Tiszába Szeged alatt.

Pál János

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: október 15-én találták meg azt az apát és két, kihűlés miatt életveszélyes állapotba került gyermekét, akik a Tiszán próbáltak Szerbiából Magyarországra átszökni. További határsértőkre utaló jeleket azonban nem találtak, pedig folyamatos terepkutatást végeznek a határrendészek a területen. Csütörtöki pristinai lapjelentések szerint félő, hogy mintegy tizenöt koszovói albán fulladt a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbált illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A Tanjug szerb hírügynökség jelentése szerint az eset október 14. és 16. között, a folyó Szeged alatti szakaszán történt. Azt írták, hogy tizennyolc-tizenkilenc ember utazott egy bárkán, amely elsüllyedt. Egy férfi megmenekült, és kimentette két gyerekét is, de a feleségén már nem tudott segíteni - mondta Pristinában

Aljbana Bechiri

, a koszovói külügyminisztérium szóvivője. A többiekről azóta nincs hír, ezért gondolják, hogy valamennyien a Tiszába vesztek. A külügyi szóvivő szerint minisztériuma felszólította azokat, akik úgy gondolják, hogy az eltűntek között családtagjaik lehetnek, hogy jelentkezzenek. Koszovó bécsi nagykövete pedig Magyarországra utazott tájékozódni. A pristinai sajtót idéző Tanjug szerint a magyar szervek nem tudták sem megerősíteni, sem cáfolni a tragédiáról szóló hírt, amelyet nem erősített meg sem az EU koszovói rendőri és igazságszolgáltatási missziója, sem pedig az ottani rendőrség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.