Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Utazás

Utazás: Szicília és Szent Gellért Fesztivál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szeptember 22-től itt a Szent Gellért Fesztivál, valamint már tanakodhatunk azon is, mivel töltsük az őszi szüneti hosszú hétvégét – merítsen ötleteket együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási híreiből és ajánlataiból.

1. Hírek a nagyvilágból

RiverRide jegyek a Tourinformokban
Az európai kontinensen elsőként Budapesten!

Eddig választhatott, hogy szép fővárosunkat négy keréken járja be, vagy inkább egy sétahajó fedélzetéről csodálja. Mostantól nem kell döntenie:
RiverRide olyan különleges városnéző túra, amelyen egy kényelmes ülésből tekintheti meg Budapest nevezetességeit, előbb a nyüzsgő utcákon haladva, majd – egy-két utitárs halk sikolyától kísérve – egyik pillanatról a másikra a folyó habjai közé csobbanva. Budapest a Duna nélkül nem is lenne Budapest, és aki egyszer is próbálta, sosem felejti el, milyen kellemes ezüstös hullámain ringva gyönyörködni a város panorámájában. Ám egy luxusbusz fedélzetén utazva az élmény még különlegesebb. A vízi kaland után pedig, visszakapaszkodva a rakpartra, ismét a világvárosi forgatagban találjuk magunkat. HONLAP
Jegyvásárlás:
Szeptember 15-től kaphatók jegyek a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. két belvárosi Tourinform-irodájában a pénteken induló új, egyedülálló városnéző túrára a RiverRide kétéltű buszaira. A szeptember 18-tól, 9-19 óra között zajló túrák a kontinensen először Budapesten érhetők el. A RverRide túráira a két belvárosi Tourinform értékesít jegyeket, ezek a Tourinform a Liszt Ferenc térnél, és a Tourinform a Deák Ferenc térnél.

SkyEurope felszámolás: több száz érintett magyar utas
Miközben a SkyEurope légitársaság felszámolását rendelték el Szlovákiában, a FEOSZ-hoz érkezett panaszokkal érintett utasok száma meghaladta a 250-et. Ugyanakkor volt olyan fogyasztó is, aki már jelezte, hogy visszakapta a tervezett utazás repülőjegyének árát, többségük azonban még mindig csak a felszámolási eljárás eredményétől függően kaphatja vissza pénzét. Azok az utasok, akik a szeptember 1-jei általános járattörlést követő két héten belül kívánták a légitársaság szolgáltatását igénybe venni, jegyárukon felül kártalanításra (ez a repülőút hosszától függően 250-600 euró) is jogosultak. A fogyasztók számára komoly problémát okozott, hogy alternatív lehetőséget kellett igénybe venniük, amelynek komoly költségei voltak. Más légitársaságnál kényszerűen vásárolt repülőjegy, benzinköltség és autópálya-díj, szállodai átfoglalás összege, munkakiesés, a leggyakoribb költségek, amik terhelték az utasokat a SkyEurope csődje miatt. Mindezek alapján elmondható, hogy a vissza nem térített jegyárak összege meghaladja a tízezer eurót, a felsorolt károk összege szintén több ezer eurós nagyságú, nem is beszélve az EK rendelet által biztosított kártalanítás összegéről.
A SkyEurope Airlines felszámolásának elrendelését követően viszont a fogyasztók csak a felszámolási eljárás keretén belül érvényesíthetik a továbbiakban a jogaikat. Ennek érdekében a FEOSZ a beérkezett panaszokat továbbította az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület által működtetett Európai Fogyasztói Központhoz, a repülőjegy árának és a további költségek visszatérítésének érdekében. A központ felveszi a kapcsolatot az érintett fogyasztókkal és segítséget nyújt a szlovák nyelvű űrlap kitöltésében, valamint a további jogi lépések megtételében is tanácsot ad.
A FEOSZ az illetékes minisztériumokhoz fordult, hogy kezdeményezzenek jogszabály-módosítást az Európai Uniónál, mivel a légitársaság esete is azt mutatja, hogy a hatályos jogszabályok nem védik megfelelően az utasokat.

2. Utazások, akciók

ŐSZI AJÁNLATOK A CÍVIS HOTEL DÉLIBÁBBAN*** HAJDÚSZOBOSZLÓN

OKTÓBER 23. – ÜNNEPI HÉTVÉGE

Csomagár/fő

2009.10.22-10.25

Egyágyas szoba (COMFORT SZÁRNY)

48 300,- HUF

Kétágyas szoba (COMFORT SZÁRNY)

33 000,- HUF

Egyágyas szoba (CLASSIC SZÁRNY)

51 900,- HUF

Kétágyas szoba (CLASSIC SZÁRNY)

35 400,- HUF

Egyágyas szoba (SUPERIOR SZÁRNY)

54 900,- HUF

Kétágyas szoba (SUPERIOR SZÁRNY)

37 000,- HUF

Az ár tartalma:

3 éjszaka szállás félpanzióval (CIVIS WELLNESS sarokkal bővített svédasztalos reggeli és vacsora),1 frissítő test- vagy talpmasszázs, a Délibáb Gyógy- és Wellness Központ (gyógyvizes medence, pezsgõmedence, szauna, infraszauna, gőzkabin) korlátlan használata, áfa.

Az ár nem tartalmazza:

Áraink az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák, melynek mértéke 18-70 év között 340 Ft / fõ / éj.

Üdülési  csekket elfogadunk!

Foglalás, bővebb információk:
travel@congresstravel.hu

SZICÍLIA

ŐSZI SZÜNETI HOSSZÚ HÉTVÉGE

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS AZ ETNÁRA A RÉSZVÉTELI DÍJBAN!

Árak Ft/fő/3éj repülővel

Október

23-26.

San Pietro Hotel***
Félpanziós felár: 4 990 Ft/fő

Reggeli

109 990

(154 590)

Caesar Palace Hotel ****
Erkélyes szoba felára: 8 990 Ft/fő

Félpanzió

129 990 (174 790)

Olimpo Hotel ****
Tengerre néző szoba felára: 9 990 Ft/fő

Félpanzió

132 990 (177 820)

St. Alphio Garden & Spa ****
Tengerre néző szoba  felára: 19 990 Ft/fő

Félpanzió

146 990 (191 960)

Egész napos fakultatív kirándulás Siracusába: 15 990 Ft/fő – min 15 fő

CSAK ITTHON LEHET JELENTKEZNI A KIRÁNDULÁSRA!!!

Tervezett menetrend:

BUDAPEST – RÓMA AZ477 13:40-15:25 és RÓMA – CATANIA 17:15-18:30 AZ1751 CATANIA – RÓMA 16:25-17:45 AZ1750 és RÓMA – BUDAPEST 20:55-22:30 AZ7526

Árak Ft/fő értendőek és tartalmazzák a repülőjegyet, a szállást a megadott ellátással valamint a félnapos kirándulást az Etnára (2000 méterig a Szilveszter-kráterig). A szállodai árak kétágyas elhelyezés esetén alkalmazhatók.  A részvételi díjon felül fizetendő (a zárójelben az árak már tartalmazzák): repülőtéri illeték 35.000 Ft/fő, transzfer: 8.000 Ft/fő; sztornóbiztosítás 1 %, foglalási díj 500 Ft/fő.

Foglalás, bővebb információk:
travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

A második feladott csomagért fizetni kell a Continental Airlines-nál
A korábban publikált dátummal ellentétben a Continental Airlines szeptember 15-től vezeti be a csomagfeladási díjat. Ennek jegyében az Európa-USA, Puerto Rico, Virgin szigetek, Kanada között

0 USD-t kell fizetni a második feladott csomagért, amelyből 5 USD kedvezmény jár online fizetés esetén. Európa-Mexico, Közép-és Dél-Amerika (kivéve Brazília), Karib szigetek között pedig 25USD-t kell fizetni a második feladott csomagért, akár a reptéren, akár online fizeti az utas.

AKCIÓS ŐSZI AJÁNLATOK A CZECH AIRLINES-TÓL!

Athén – 66 100 Ft-tól
Koppenhága – 54 700 Ft-tól
Krakkó – 52 000 Ft-tól
Szentpétervár – 83 400 Ft-tól
Prága – 51700 Ft-tól
Riga – 67 600 Ft-tól
Tbilisi – 83 100 Ft-tól
Talin – 65 100 Ft-tól
Vilnius – 67 900 Ft-tól

Értékesítési időszak: 2009.09.01-2009.09.27.
Utazási időszak:2009.09.14-2009.11.30.

Fenti árak tartalmazzák az adókat és illetékeket, valamint a repülőjegy kiállítási díjat! Az akciós árak csak bizonyos feltételek mellett a szabad helyek függvényében érvényesek.

Foglalás, bővebb információk:
travel@congresstravel.hu

4. Színház, koncert, rendezvény

Szent Gellért Fesztivál Szeged – 2009. szeptember 22-26.

A tavalyi sikert követően ismét megrendezésre kerül a Szeged‐Csanádi Egyházmegye védőszentje tiszteletére Szent Gellértről elnevezett multikulturális fesztivál, nemzetközi művészek részvételével. Az idén öt naposra bővült esemény több helyszínen a művészetek széles spektrumát fogja át:
– Hallhatunk klasszikus zenei koncerteket a Szegedi Székesegyházban, melyeken bécsi klasszikusok és kortárs darabok szólalnak meg.
– Az Altemplomban posztmodern installációk gondolatébresztő kompozíciói nyújtanak egyedi élményt.
– Akik a zenét maguk is – akár csak alapfokon – művelik, kreativitásukat tehetik próbára és inspirációt meríthetnek a Katolikus Házban zajló rendhagyó nyitott szemináriumokból.
– A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola nagytermében kamarakoncertek élményét élvezhetik az érdeklődők.

A rendezvényre jegyek irodánkban kaphatók, melyeket üdülési csekkel is fizethet!

C&T Hungary Utazási Iroda
Szeged, Dáni utca 7.

Utazás

Szeged is népszerű úti cél lesz az ünnepi hosszú hétvégén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Háromszoros forgalmat hoz a szállodákban a négynapos hétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest.

Tovább olvasom

Utazás

Biztonságban érzik magukat nálunk a külföldi turisták

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A közelmúltban elkövetett terrorcselekmények és a migráció jelentősen megváltoztatta az európai utazási szokásokat – tudta meg portálunk Farkas Andrástól, a Connection&Travel Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

Tovább olvasom

Utazás

Tengerre, magyar! – a szegediek az Adriára és a Fekete-tengerhez mennek nyáron

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fiatalok gyakran maguk szervezik meg az utazást és a szállást is, az idősebbek viszont szívesebben áldoznak a kulturális körutazásokra és a múzeumi belépőkre. A terrorveszély kihat a franciaországi és törökországi nyaralások népszerűségére, Görögországtól is elvette sokak kedvét a migrációs válság és a gazdasági problémák. Belföldön a wellness napok és az egynapos kirándulások már őszig beteltek. Rövid utazások esetén is fontos a biztosítás kötése, mert akár 400 ezer forintnál is többe kerülhet egy kétnapos külföldi betegellátás.

Tovább olvasom

Aktuál