/

Energiatakarékos sátor az uszodán – Panorámafotók

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Új kétrétegű, energiatakarékos sátrat kapott a szegedi sportuszoda: szeptember 22-23-án valósult meg a felállítása.

A körülbelül 17 órán át tartó munkán 52 ember dolgozott. Az új sátor összeszerelt együttes tömeg: 6,5 tonna, a külső héjszerkezet fajlagos tömege: 950 g/m2, a belső héj 550 g/m2, a hőátbocsátási tényező: 3,5 W/m2K.

A beruházás összköltsége 14 millió forint volt, melyre az önkormányzat pályázaton nyert pénzt. Az építmény felállítása további 5 millió forintot igényelt, a régi sátrat pedig eladják.
Az új sátorral a becsült hőmegtakarítás: 28-30% lesz várhatóan (hőmérséklettől függően), amely körülbelül nettó 6,5 millió Ft/szezont jelent. Amellett, hogy számottevően csökkenni fog a sátor téli fűtésköltsége, illetve az eddigi alulfűtöttségi probléma megszűnik.
Megvalósult a két sátor közötti átjáró vázszerkezet teljes megújítása, a kiegészítő vízelvezetés megépítése is.
A fogyatékkal élők is hamarosan egyszerűen és akadálymentesen juthatnak a vízhez, a nagymedence forgóajtaja mellé új átjárót alakítanak ki.
A szokásos takarítási feladatok mellett a medencecsempék fugáinak javítását és a körüljáró betonfelület javítási munkáit is elvégezték.
A régi faborítású lelátókon kívül új, könnyűszerkezetes, számozott lelátót helyeznek el a versenymedence egyik oldalán a Szeged Beton VE kérésére.

Uszodanyitás: 2009. szeptember 26. (szombat) reggel, a szokásos hétvégi nyitva tartás szerint, 6 órakor lesz.


Sportuszoda téliesítve in Szeged


Sportuszoda téliesítve in Szeged

no images were found

Előző sztori

Menekülünk az EU-s pénzek elől?

Következő sztori

Labdarúgás: Interliga bajnokság a legkisebbeknek