Gazdaság

Energiatakarékos sátor az uszodán – Panorámafotók

Energiatakarékos sátor az uszodán – Panorámafotók

2009. szeptember 24., csütörtök
Energiatakarékos sátor az uszodán – Panorámafotók
Új kétrétegű, energiatakarékos sátrat kapott a szegedi sportuszoda: szeptember 22-23-án valósult meg a felállítása.

A körülbelül 17 órán át tartó munkán 52 ember dolgozott. Az új sátor összeszerelt együttes tömeg: 6,5 tonna, a külső héjszerkezet fajlagos tömege: 950 g/m

2

, a belső héj 550 g/m

2

, a hőátbocsátási tényező: 3,5 W/m

2

K. A beruházás összköltsége 14 millió forint volt, melyre az önkormányzat pályázaton nyert pénzt. Az építmény felállítása további 5 millió forintot igényelt, a régi sátrat pedig eladják. Az új sátorral a becsült hőmegtakarítás: 28-30% lesz várhatóan (hőmérséklettől függően), amely körülbelül nettó 6,5 millió Ft/szezont jelent. Amellett, hogy számottevően csökkenni fog a sátor téli fűtésköltsége, illetve az eddigi alulfűtöttségi probléma megszűnik. Megvalósult a két sátor közötti átjáró vázszerkezet teljes megújítása, a kiegészítő vízelvezetés megépítése is. A fogyatékkal élők is hamarosan egyszerűen és akadálymentesen juthatnak a vízhez, a nagymedence forgóajtaja mellé új átjárót alakítanak ki. A szokásos takarítási feladatok mellett a medencecsempék fugáinak javítását és a körüljáró betonfelület javítási munkáit is elvégezték. A régi faborítású lelátókon kívül új, könnyűszerkezetes, számozott lelátót helyeznek el a versenymedence egyik oldalán a Szeged Beton VE kérésére.

Uszodanyitás: 2009. szeptember 26. (szombat) reggel, a szokásos hétvégi nyitva tartás szerint, 6 órakor lesz.


Sportuszoda téliesítve

in

Szeged


Sportuszoda téliesítve

in

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.