Szombat-vasárnap: Kinyílt fiókok a múzeumban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú évtizedekig lappangó fotókat állítnak ki a Móra Ferenc Múzeumban. Az MTI archívumából előkerült páratlan kollekciót bemutató, a Kinyílt fiókok címet viselő kiállítás már látogatható. A Közéleti Kávéházban Magyarország szépségeiről beszélgetnek, a Somogyi és az Olasz Kulturális Központ rajzpályázatot hirdet gyermekeknek, a B-612 Kulturális Műhelyben henna-festő tanfolyamon vehetnek részt az érdeklődők. A Mars téri pavilonban vasárnap estig még Őszi Sörnapok, lassan véget ér, de a hétvégén még javában tombol a Super 8 mm Fesztivál, változatos a mozik műsora, és a bulizni vágyók is találnak maguknak programot szombat este.

Kinyílt fiókok a Móra Ferenc Múzeumban

Hosszú évtizedekig lappangó fotókat állítnak ki a Móra Ferenc Múzeumban. Az MTI archívumából előkerült páratlan kollekciót bemutató, a Kinyílt fiókok címet viselő kiállítás november 1- ig látogatható. Az archívumból az elmúlt évben került először nyilvánosság elé az a több mint 100 fotográfia, amely az 1950-es években készült, s amely válogatás a korszak legjelentősebb fotósainak felvételeiből.

Közéleti Kávéház

A Korona Hotelben (Petőfi S. sgt. 2.) szombaton 17 órakor “Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország!” Vendégek: Nich Ferenc, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Világos István, Melbourne tiszteletbeli konzulja és Gönc M. László (Szlovénia) a Magyar Kultúra Lovagjai. Házigazda: v. Szilágyi Árpád a Magyar Kultúra Lovagja.

Az én Itáliám – rajzpályázat gyermekeknek

A Somogyi-könyvtár és a szegedi Olasz Kulturális Központ a Nyelvek Európai Napja alkalmából Az én Itáliám: emberek, szokások, tájak címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak. A benyújtott alkotásokon a következő adatok szerepeljenek: a készítő neve és osztálya – a kép alsó sarkában, az iskola neve, címe és a felkészítő tanár neve – az alkotás hátoldalán. A díjazás három kategóriában történik. Az eredményhirdetés várható időpontja: 2009. szeptember 24. Beadási határidő: 2009. szeptember 19.

Henna-festő tanfolyam

A B-612 Kulturális Műhelyben (Bécsi krt. 7.) szombaton 10 órakor Henna-festő tanfolyam, ahol megismerhetik a henna-paszta eredeti indiai hennaporból való készítését, az irókázás és a bőrön történő festés technikáit, autentikus henna-, és nonfiguratív minták készítését. Érdeklődni és jelentkezni lehet: napközben a 70/ 265-1807-es telefonszámon.

Őszi Sörnapok

A Mars téri pavilonban a sör- és gasztronómiai különlegességek mellett szombaton: 18 órakor Kékesi Dóra, Horváth Zsolti. 19 órakor Jószomszéd. 20 órakor Akrobat Original Dance School. 21 órakor Zsomboy’s. Vasárnap: 18 órakor Peter & Pan. 19 órakor Ritmus TánciskolaSzegedi Erika jósol. 20 órakor Creative Dance Club. 21 órakor Gera Fivérek.

VII. Szegedi Családi Sport- és Egészség Fesztivál

A Játékok Kertjében, az Újszegedi Ligetben vasárnap 9 órától VII. Szegedi Családi Sport- és Egészség Fesztivál.

VIII. Super 8 mm Fesztivál

Szombaton: 18 órakor: Közönségtalálkozó, vendég Szabó Győző filmművész. 19 órakor: Versenyprogram: filmvetítés 5. 21 órakor: Filmpremier: Öngyilkos szeretők (amerikai film). 22 órakor: Eredményhirdetés, utána: VII. Orion Űrhajó Party.

Vasárnap: a Partfürdőben (szabadstrand) 13 órakor Super 8 piknik (grundfoci, petanque, tollaslabda, meg amit akartok). Super 8 lovagi torna (íjászat, kardozás, egyebek). Lakoma: főznek a Gasztronómusok (rossz idő esetén elmarad). A programok ingyenesek. A Grand Café kávézóban 18 órakor III. VIDEOTON Tévéjáték-bajnokság (döntők); Nyitó-performansz és koncertkollázs három tételben. A részletes program és a vetítési időpontok megtalálhatóak www.grandcafe.szeged.hu oldalon.

Hétvégi moziműsorok

A Grand Caféban vasárnap:

19 és 21 óra: Mexikói képeslap – feliratos mexikói film, rendező: Fernando Eimbcke.

A Belvárosi Mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

Szombat:

10, 16 és 18 órakor: G-Force – Rágcsávók 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Hoyt Yeatman.

20 és 22 órakor: A végső állomás 3D – színes, feliratos amerikai horror, rendező: David R. Ellis.

Vasárnap:

10, 16 és 18 órakor: G-Force – Rágcsávók 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Hoyt Yeatman.

20 órakor: A végső állomás 3D – színes, feliratos amerikai horror, rendező: David R. Ellis.

Balázs Béla terem:

Szombaton és vasárnap:

15.30- kor és 20.30-kor: Becstelen Brigantyk – színes, feliratos amerikai akciófilm. Szerep-lők: Brad Pitt, Eli Roth, BJ Novak. Rendező: Quentin Tarantino.

18.15-kor: Rózsaszín sajt – színes, magyar–francia romantikus vígjáték, rendező: Tóth Bar-nabás.

Csőke József terem:

Szombaton és vasárnap:

16.15-kor, 18.30-kor és 20.45-kor: Egy kis gubanc – színes, feliratos angol filmvígjáték, ren-dező: Armando Iannucci.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Szombat esti bulik

A SZOTE Klubban szombaton 22 órától SHINE ON PARTYDJ Lennard.

A JATE Klubban szombaton 20 órakor Bemelegítés buli előtt? – Rocky tánctanítással! Táncot tanít: Pap Géza. A belépés ingyenes! 22 órakor szomBEAT? – A hétvége lüktetése!  Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak ingyenes!

A Centrál Kávézó és Retro Clubban szombat este Retro DVD Disco.

Az Afrika Caffe-ban (Kárász üzletház, Kárász u.5.) szombaton 20 órakor – Lady’s night party – erotikus koktélok, modern zenék.

Az Icon Café & Lounge-ban (Kárász u. 9.) szombaton Icon charts, disco night.

Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) szombaton este 20 órakor Jamaica Café.

Default thumbnail
Előző sztori

Gyüdi Sándor: a Szegedi Nemzeti Színház közszolgálati színház

Default thumbnail
Következő sztori

Pásztor és Tadić megbeszélései: A magyar oktatás gondjai is napirenden

Legutóbbi hasonló cikkek