Írjon nekünk

Szórakozás

Szerda: Újra Szabadegyetem

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Újraindul Szegeden a Szabadegyetem. Szerdán Gulyás László habilitált egyetemi docens tart előadást Edward Benes politikai szerepéről. A Régi Zsinagógában Szegedi Egyetemi Színház előadása látható, és folytatódik a Szent Gellért Fesztivál. Kezdődik a Reök Önképzőkör őszi szemesztere, internetes információs nap lesz a Somogyiban, beszélgetést, zenét és kiállítást kínál a Közéleti Kávéház, és modern táltosokról hallhatunk az IH-ban. Szerdán is tartalmas a mozik műsora, és buli lesz az egyetemi klubokban.

MASZK Őszi Kollekció

Az Alterra Kortárs Előadóművészeti Központban (Régi Zsinagóga, Hajnóczy u. 12.) szerdán 19.30-kor a Szegedi Egyetemi Színház előadása: Szerelmesek és Don Quijoték. Gyurkó László és Vészi Endre drámája alapján írta és rendezte: Czene Zoltán. A SZESZ új előadásában, amelynek bemutatója 2009 nyarán a THEALTER fesztiválon volt, a Don Quijote-tematikát dolgozzák föl, felmutatva a regény, illetve a színpadi feldolgozások számunkra fontos csomópontjait is. Bővebben a www.maszk.hu oldalon.

Szent Gellért Fesztivál

Szerdán 10-18 óráig a Fogadalmi Templomban Hanginstalláció – Előadás – Soundscape. 10-12 óráig a Katolikus Házban Workshop – „Musica corporale – Testedzés zenészeknek“. 1. rész: Sabine Hasicka – Elmélet. 14-16 óráig 2. rész: Prof. Boros Zsófia – Csoportos foglalkozás. A Gál Ferenc Hittudományi Fősikolán 17:30-18:30-ig “Singing in the brain” – Neuroscientific approach to music – Prof. Janka Zoltán előadása (angol nyelven). 19 órakor Kamarakoncert hegedűre és gitárraJeanne Christée, hegedű – Boros Zsófia, gitár. Részletek a www.stgellertfestival.com oldalon.

Szabadegyetem

Újraindul Szegeden a Szabadegyetem. Szerdán 18 órakor Politikai kalandor vagy dicső államalapító? Avagy Edward Benes szerepe a jelenig húzódó közép-európai problémákban.  Előadó: Gulyás László habilitált egyetemi docens. A rendezvény a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében lesz. (Ady tér 10.). Bővebben a www.u-szeged.hu/szabadegyetem oldalon.

Reök Önképzőkör őszi szemeszter

A Reök Önképzőkör őszi szemeszter tematikája: A modern magyar művészet – a Reök kiállításainak tükrében. Szerdán 16.30-18 óráig az őszi félév Reök Önképzőköri programjainak megbeszélése, a Levendel gyűjtemény, valamint a Gyarmathy – Pauer kiállítás megtekintése; benyomások Csernus Tibor képeiről.  A foglalkozást vezetik: Cserjés Katalin, Újvári Edit.

Nem csak a húszéveseké a NETvilág!

A Szegedi Somogyi-könyvtárért Alapítvány szerdán a Somogyiban, 2. emeleti oktatóteremben információs napot tart, melynek témái többek között a digitális fotózás, blogolás, hírek a neten, könyvtári szolgáltatások virtuális környezetben. Az egyes programokra még várnak jelentkezőket e-mailben!  10-10.30-ig Könyvtári honlapbemutató, online szolgáltatások. 10.30-11 órig ízelítő a Digitális fotózás című tanfolyamból. 11-11.30-ig Könyvtári honlapbemutató, online szolgáltatások. 11.30-12 óráig Online hírforrások: tv, rádió. 14-15 óráig Szörf(ö)őző – blogbemutató, receptötletek a netről. 15-15.30-ig ízelítő a Digitális fotózás című tanfolyamból. 15.30-16 óráig Online hírforrások: újságok.

Közéleti Kávéház

Az Assam Teaházban szerdán 18 órakor Teaházi beszélgetések – A női és férfi nem – hasonlóságok és különbségek (az Új Akropolisz KKE szervezésében). Asztalfoglalás a 06-62/311-440 telefonon, vagy az assamteahaz@invitel.hu címen. A belépés ingyenes!

A Király-König Péter Zeneiskolában (Tábor u.) szerdán 18 órakor a Leo Quartieri Quintett (Campobasso, Olaszország). Művészeti vezető: Giuliana Fidotti és Leo Quartieri.

Molise tartomány művészeti értékeit mutatják be zenével, prózával, kiállítással és filmvetítéssel. Háziasszonyok: Maczelka Noémi és Madarász Klára.

A Szegedi Amatőr Alkotók Köre szerdán 17 órakor a Bibliotékában (Kálvária sgt 14.) nyitja meg hagyományőrző kiállítását. Műsorvezető Sántáné Kurunczi Mária.

Táltosokról az IH-ban

Az IH Rendezvényközpontban szerdán 19 órakor Kovács-Magyar András előadása lesz. Téma: gyógyító táltosok a XXI. században, földsugárzások, energiáink, táltos masszázs, ősi magyar tudatunk, helyszíni bemutatók, lelki problémák, emléksúlyok. Jegyár elővételben:1500 Ft, az előadás napján:2000 Ft.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

19 órakor: Kettős játék – feliratos amerikai film, rendező: Tony Gilroy.

21 órakor: Oly sokáig szerettelek – feliratos francia-német film, rendező: Philippe Claudel.

A Belvárosi Mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16 és 18 órakor: G-Force – Rágcsávók 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Hoyt Yeatman.

20 órakor: A végső állomás 3D – színes, feliratos amerikai horror, rendező: David R. Ellis.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Rózsaszín sajt – színes, magyar–francia romantikus vígjáték, rendező: Tóth Bar-nabás.

17.45-kor: Becstelen Brigantyk – színes, feliratos amerikai akciófilm. Rendező: Quentin Tarantino.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Pandora szelencéje – színes, feliratos török–francia–német–belga film.

18.30-kor: Hitvallók és ügynökök – színes, magyar dokumentumfilm.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor ÁJTK-s Gólyatábor AfterpartyPatkós doktorral.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor MK-s és ETSZK-s Est. Fellépők: DJ Alma, DJ Egon. MK-soknak és ETSZK-soknak a belépés ingyenes.

Hírzóna

Veszélyes gyerekjátékokat vontak vissza a boltokból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Megbízhatóbb a hazai termék.

Tovább olvasom

Hírzóna

Már használható a Maros Kalandpart néhány eleme Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bővülnek a kikapcsolódási lehetőségek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nagy változáson esett át a mórahalmi Ezer Év Parkja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából különleges programmal készül a város.

Tovább olvasom

Aktuál