Közélet

Pásztor és Tadić megbeszélései: A magyar oktatás gondjai is napirenden

Pásztor és Tadić megbeszélései: A magyar oktatás gondjai is napirenden

2009. szeptember 11., péntek
Pásztor és Tadić megbeszélései: A magyar oktatás gondjai is napirenden

Az iskolarendszer –benne a kisebbségi oktatás – ésszerűsítése, a magyar tagozatok összevonása, illetve megszüntetése a témája Pásztor István és Boris Tadić szerbiai elnök találkozójának, amelyet a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke jelentett be tegnapi sajtóértekezletén, s amelyet közlése szerint 24-36 órán belül megtartanak

adta hírül a VajdasagMa hírportál.

E hír közzétételekor nem tudni, hogy a találkozó már megtörtént-e. A megbeszélés napirendjén szerepel a 42-es újvidéki razzia és az 1944-45-ös megtorlások történelmi hátterének feltárása is.

Pásztor

korábban hangsúlyozta: meg kell alakulnia annak a vegyes bizottságnak, amely megállapítja az ártatlan áldozatok valós számát. A Pannon RTV híre szerint a bírósági pályázatokról is tárgyalnak. Pásztor István elengedhetetlennek tartja, hogy az igazságügyi szervekben megvalósuljon a részarányos foglalkoztatottság, vagyis megfelelő számú magyar bírót nevezzenek ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.