/

Pásztor és Tadić megbeszélései: A magyar oktatás gondjai is napirenden

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az iskolarendszer – benne a kisebbségi oktatás – ésszerűsítése, a magyar tagozatok összevonása, illetve megszüntetése a témája Pásztor István és Boris Tadić szerbiai elnök találkozójának, amelyet a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke jelentett be tegnapi sajtóértekezletén, s amelyet közlése szerint 24-36 órán belül megtartanak adta hírül a VajdasagMa hírportál.

E hír közzétételekor nem tudni, hogy a találkozó már megtörtént-e. A megbeszélés napirendjén szerepel a 42-es újvidéki razzia és az 1944-45-ös megtorlások történelmi hátterének feltárása is. Pásztor korábban hangsúlyozta: meg kell alakulnia annak a vegyes bizottságnak, amely megállapítja az ártatlan áldozatok valós számát. A Pannon RTV híre szerint a bírósági pályázatokról is tárgyalnak. Pásztor István elengedhetetlennek tartja, hogy az igazságügyi szervekben megvalósuljon a részarányos foglalkoztatottság, vagyis megfelelő számú magyar bírót nevezzenek ki.

Előző sztori

Szombat-vasárnap: Kinyílt fiókok a múzeumban

Következő sztori

Méltónak lenni a lengyel-magyar kapcsolatok hagyományához