Közélet

Nyaralót spórolt Ujhelyi

Nyaralót spórolt Ujhelyi

2009. szeptember 12., szombat
Nyaralót spórolt Ujhelyi

Badacsonytomajon vásárolt nyaralót és telket Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, ide jár pihenni, ha megunja százharmincöt négyzetméteres szegedi lakását és a város zaját – írja a Magyar Nemzet Online.

A szegedi képviselő feleségével közösen 2006 tavaszán vásárolta a Balatontól néhány száz méterre, festői környezetben, luxusvillák és régi üdülőtelkek társaságában álló, hegyoldalban lévő ingatlant, pár száz méterre a Balatontól. 2005-ben a szomszédos, több mint hétszáz négyzetméteres ingatlant a képviselő édesapja vásárolta meg.

Ujhelyi

nyaralójának és a hozzá tartozó 642 négyzetméteres teleknek az értéke vásárláskor meghaladta a tízmillió forintot, azóta két-három millióért két méter magas fakerítéssel vették körül a telket, a házon pedig felújításokat végeztek. Ujhelyi szerint a család megtakarításából jutottak az ingatlanhoz, csakhogy vagyonnyilatkozatában nincs nyoma a megspórolt pénznek – közli a napilap. Mint ismert, Ujhelyi 2002 óta képviselő, de vagyonbevallása arról tanúskodik, hogy még ezelőtt 135 négyzetméteres házat vásárolt Szegeden, egy csaknem fél hektáros telken. A balatoni nyaraló megvásárlásának időszakában, 2006 tavaszán, pedig úgy nyilatkozott, hogy mindössze 14 millió forintnyi lakáshitelt kell törlesztenie, s ezt is csak szegedi otthonukra vették fel. A politikus felesége ebben az ingatlanban ugyancsak felerészt tulajdonos.

További részletek a Magyar Nemzet Online-on

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.