Nyaralót spórolt Ujhelyi

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Badacsonytomajon vásárolt nyaralót és telket Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, ide jár pihenni, ha megunja százharmincöt négyzetméteres szegedi lakását és a város zaját – írja a Magyar Nemzet Online.

A szegedi képviselő feleségével közösen 2006 tavaszán vásárolta a Balatontól néhány száz méterre, festői környezetben, luxusvillák és régi üdülőtelkek társaságában álló, hegyoldalban lévő ingatlant, pár száz méterre a Balatontól. 2005-ben a szomszédos, több mint hétszáz négyzetméteres ingatlant a képviselő édesapja vásárolta meg. Ujhelyi nyaralójának és a hozzá tartozó 642 négyzetméteres teleknek az értéke vásárláskor meghaladta a tízmillió forintot, azóta két-három millióért két méter magas fakerítéssel vették körül a telket, a házon pedig felújításokat végeztek. Ujhelyi szerint a család megtakarításából jutottak az ingatlanhoz, csakhogy vagyonnyilatkozatában nincs nyoma a megspórolt pénznek – közli a napilap.

Mint ismert, Ujhelyi 2002 óta képviselő, de vagyonbevallása arról tanúskodik, hogy még ezelőtt 135 négyzetméteres házat vásárolt Szegeden, egy csaknem fél hektáros telken. A balatoni nyaraló megvásárlásának időszakában, 2006 tavaszán, pedig úgy nyilatkozott, hogy mindössze 14 millió forintnyi lakáshitelt kell törlesztenie, s ezt is csak szegedi otthonukra vették fel. A politikus felesége ebben az ingatlanban ugyancsak felerészt tulajdonos.

További részletek a Magyar Nemzet Online-on.

Előző sztori

A lemezjátszóknál: DJ Varga Csabi

Következő sztori

Új megálló az 1V villamospótló autóbusz útvonalán