Sport

Labdarúgás: szegediek az Alföld csoport válogatottjánál

Labdarúgás: szegediek az Alföld csoport válogatottjánál

2009. szeptember 25., péntek
Labdarúgás: szegediek az Alföld csoport válogatottjánál
A hétvégén szünetet tartanak a labdarúgó NB III-ban, ám a játékosok nem pihenhetnek: edzőmeccseket, illetve Régió Kupa-találkozókat játszanak. Az Alföld csoport válogatottja a Mátra csoport legjobbjaival csap össze Dabason. A Régió Kupában két hármasba osztották a hat NB III-as csoportot képviselő gárdákat. Az egyik oldalon az Alföld, a Mátra és a Tisza, a másikon a Bakony, a Dráva és a Duna csoport válogatottja található. Az együttesek oda-visszavágós alapon döntik el a helyezéseket, a fináléban a két csoportelső csap majd össze. A végső győztes képviselheti hazánkat jövőre az amatőr világbajnokságon – nem véletlen, hogy a sorozatban csak olyanok vehetnek részt, akik amatőr szerződéssel bírnak, s korábban sem volt profi kontraktusuk. Szombaton 16 órától Dabason mérkőzik meg egymással az Alföld és a Mátra csoport válogatottja. Az Alföld csoport képviseletében a Tisza Volán SC Szeged három játékosa is mezt húz, s a csapatot szegedi szakemberek segítik. Az edző a Soroksár trénere, Dajka László, másodedzőnek pedig a korábbi algyői mester, Tóth Ákos mellé a Volánt irányító Buchholcz Gábort kérték föl. A technikai vezető szerepét Bánóczki Sándor tölti be. A keretben a kék-fekete szegedi alakulat labdarúgói közül Huszárik Zsolt, Beretka Péter és Végh Ariel kapott helyet, ők is sokat tehetnek tehát azért, hogy az Alföld büszkeségei két vállra fektessék a Mátra harcosait. Az alföldi keret így fest: Molnár (Orosháza) és Gyatyel (Soroksár) – kapusok, Huszárik, Beretka, Végh (Tisza Volán SC Szeged), Szabó T. (Orosháza),Halgas, Kocsis, Volenszki, Buczkó (Dabas), Agócs, Marosfalvi (ESMTK), Jakab (Soroksár) és Csőke (Monor) – mezőnyjátékosok. A találkozóról szombat este számolunk majd be a SZEGEDma.hu-n.

A hétvége műsora:

A megyei I. osztály 7. fordulójában: Csongrád – Mindszent, Kiszombor – Sándorfalva, Mórahalom – Csanádpalota szombaton 15.30-kor; Röszke – Tiszasziget, SZVSE-Gyálarét – Balástya, Nagymágocs – Szentesi Kinizsi, Ásotthalom – Tápé, Kistelek – Kiskundorozsma vasárnap 15.30-kor. A megyei II. osztály Homokháti csoport 7. fordulójában: USC Tanárképző – Szatymaz szombaton 11 órakor, Tömörkény – Bordány, Baks – FK 1899 Szeged szombaton 15.30-kor; Üllés – Csanytelek, Forráskút – Zsombó vasárnap 15.30-kor. A megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 7. fordulójában: Szegvár – Ujszegedi TC, Székkutas – Apátfalva, Fábiánsebestyén – Makói FC II., Újszentiván – HFC II.-Bercsényi szombaton 15.30-kor; Szőreg – Algyő II. vasárnap 15.30-kor. A megyei III. osztály 7. fordulójában: Balástya II. – Zákányszék, Tiszasziget II. – Domaszék szombaton 15.30-kor; Pusztamérges – IKV Alsóváros, Ruzsa – Csongrád Öregfiúk, Kübekháza – Földeák, Öttömös – HFC III.-Bercsényi vasárnap 15.30-kor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.