Két játszóhellyel dolgozik ettől az évadtól a Kövér Béla Bábszínház

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei évadtól már két bemutatóhelyen játszik a szegedi Kövér Béla Bábszínház társulata, amely kilenc bemutatót tervez, ebből kettő kifejezetten óvodásoknak szól – mondta el az intézmény direktora az évadnyitó társulati ülés előtt az MTI-nek szerdán.

Kövér László kifejtette: az idei évadra készült el a bábszínház új kamaraterme, ahová kifejezetten a legkisebbeknek szóló műsort állítottak össze. Az évadot itt Szabó Zsuzsa Nyam-nyami című darabjával indítják, majd vendégelőadásként tavasszal a Tintaló Társulat Volt egyszer egy Mari nevű szekrény című darabját tűzik műsorra. Erre a teremre egyébként külön bérletet terveznek- árulta el.
A nagyteremben idén is több bemutató lesz. Szeptember 27-én kezdenek Zalán Tibor Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban című előadásával. Ezzel párhuzamosan láthatják a nézők a Haydn-év tiszteletére felújított Égő ház című báboperát.
A következő bemutató a klasszikus Csipkerózsika lesz, emellett az előző évadban már játszott Restmesét és a Mátyás király lakomáját is láthatják a nézők. Jövőre állítják színpadra Wilhelm Hauff darabját, a Kis Mukkot. Az évad végére terveznek még egy meglepetés-bemutatót, de annak bérletes játéka már csak a következő évadban lesz – mondta Kövér László.
A társulat egyébként a nyáron sem tétlenkedett. A próbák mellett egy új előadásformát is kipróbáltak és a Mahart felkérésére két tiszai hajóútra is vittek előadást. A kezdeményezés folytatásában bízik a direktor, aki elmondta: jövő tavasszal szeretnék újabb műsorral meglepni a kis utazó közönséget.

Default thumbnail
Előző sztori

Fegyveres rablásért ítéltek el egy mindszenti testvérpárt

Default thumbnail
Következő sztori

Csütörtök: Őszi Sörnapok

Legutóbbi hasonló cikkek