Bulvár

Határrendészet: Hét határsértőt fogtak el

Határrendészet: Hét határsértőt fogtak el

2009. szeptember 11., péntek
Határrendészet: Hét határsértőt fogtak el

Összesen hét határsértőt fogtak csütörtök éjszaka a szegedi határrendészek – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Négy főre nem sokkal éjfél előtt találtak rá a járőrök a határátkelőhely közelében, az autópálya melletti körforgalomnál. Jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni egyikük sem tudta, illegálisan lépték át a határt. Mint kiderült, valamennyien afgán állampolgárok. Már világosodott, amikor újabb, ugyancsak afgán határsértőkre bukkantak a határrendészek, ezúttal az autópálya másik oldalánál. Ez esetben hárman vágtak neki gyalogosan az útnak a jobb élet reményében. Lakossági bejelentésnek és közreműködésnek köszönhetően három török határsértőt sikerült Kiszombor közelében megtalálni és eljárás alá vonni. A bejelentés szerdán nap közben érkezett a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltségre, hogy az egyik tanya-épület előtt több gyanús személyt látnak gyalogolni. Amíg a járőrök kiértek, egy helyi lakos visszatartotta őket. Igazoltatták a három férfit, melynek során kiderült, hogy jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító érvényes iratokkal nem rendelkeznek, még a hajnali órákban illegálisan lépték át az országhatárt. A közeli kukoricásban egyébként előkerült mindhármójuk útlevele is érvényes román vízummal. Elmondásuk szerint úticéljuk Németország lett volna. Az idegenrendészeti eljárást követően beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése mellett csütörtökön kitoloncolták őket az országból és átadták a román határrendőrség munkatársainak - tudatta a szóvivő. A határrendészet köszöni a lakossági segítséget és közreműködést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.