H1N1 vírusfertőzés egy szegedi középiskolában

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A H1N1 influenzavírus okoz a szokásosnál nagyobb létszámú hiányzást egy szegedi középiskolában – tájékoztatta Tombácz Zsuzsanna, a regionális tisztiorvosi szolgálat járványügyi osztályvezetője hétfőn az MTI-t.

Egy háziorvos jelzése alapján csütörtökön kezdett el az ÁNTSZ vizsgálódni egy szegedi középiskolában, ahol a diákok között felső légúti megbetegedések jelentek meg – mondta a főorvos.
A járványügyi vizsgálat során három diáktól vettek mintát, s mindháromnál kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét – tudatta a szakember.
Az iskolából csütörtökön negyvenkilencen, pénteken hatvanegyen hiányoztak, hétfőre azonban már hússzal csökkent a betegség miatt otthonmaradt diákok száma. Feltehetően azonban nem az összes megbetegedést okozta az új influenza – mondta az osztályvezető.
A megbetegedések enyhe lefolyásúak, kisebb lázzal, köhögéssel járnak, egyelőre senki sem került kórházba – mondta Tombácz Zsuzsanna. Korábban Csepelen egy iskolában 110 gyermek volt influenzás, néhányuknál kimutatták az új vírust. Az ELTE tatai gólyatáborában is több mint harmincan betegedtek meg, s az új vírus egy óbudai általános iskola alsó tagozatosainál is okozott megbetegedéseket.

Default thumbnail
Előző sztori

Asztalitenisz: Floratom-betli Szolnokon

Default thumbnail
Következő sztori

Teke: második meccsén is győzni tudott a Szegedi TE

Legutóbbi hasonló cikkek