Sport

Győzelemmel hangolt a Pick Szeged az Eperjes ellen

Győzelemmel hangolt a Pick Szeged az Eperjes ellen

2009. szeptember 29., kedd
Győzelemmel hangolt a Pick Szeged az Eperjes ellen
Jó felkészülési mérkőzést játszott a Pick Szeged a Tatran Presovval kedden az újszegedi sportcsarnokban. A magyar bajnokságban is szereplő eperjesi együttes különösebb erőfeszítésre nem késztette a szombati Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő szegedi együttest, amely 32-26-ra nyert. A magyar-szlovák találkozónak nem volt politikai felhangja. Tapsot kapott a szlovák Eperjes férfi kézilabdacsapata a mérkőzés előtt az újszegedi sportcsarnokban. Ez azt jelentette, hogy a politikának nincs helye a sportban, viszont a küzdő felek azt is tudták, hogy a pályán nincs barátság. Az ütések nem azért csattantak egymás testén, mert nyelvtörvényt fogadtak el Szlovákiában, vagy mert Molotov-koktélt dobtak a budapesti szlovák nagykövetségre. Egyszerűen jó kézilabdát láttunk az első félidőben az újszegedi sportcsarnokban, ahol a Pick Szeged kerekedett felül a 8. perctől. A magyar bajnokságban vendégeskedő szlovákok, akiknek eredményei nem számítanak be a végső elszámolásba, remekül illeszkedtek a Pick Szeged felkészülésébe. A hazai együttes előtt egy meccs lebeg mostanság, az orosz Medvegyi elleni szombati hazai találkozó. Ennek megfelelően kellő komolysággal és fegyelemmel játszottak a szegedi kézilabdások. Minden lehetőséget kihasználtak, és remekül védekeztek. Talán egyetlen feladatot nem sikerült megoldani, a Ghioneával szemben támadó, szlovák balszélső, Antl szinte úgy játszott az első játékrészben, ahogy akart. Nyolc gólt lőtt, ami figyelmeztetés a jobb oldalon védekezőknek. Ennek ellenére a 27. percben már hét gól volt a különbség, a Pick Szeged magabiztosan vezetett. Ekkor az is eszébe jutott az embernek, hogy talán az amúgy nagyon leterhelt szegedi és veszprémi kézilabdásoknak nem hiányzik az Eperjes elleni két bajnoki meccs. A második félidőt 14-14-re leosztották a csapatok. Szinte végig felváltva estek a gólok, több technikai hiba is csúszott a játékba. Mivel különösebb jelentősége már nem volt a találkozónak csak arra kellett figyelni, hogy ne sérüljön meg senki a pályán. Ijesztő volt, amikor Nenadics az arcához kapott, vagy amikor Zubai a hátára esett. Szerencsére egyiküknek sem lett nagyobb baja. Oszmajics viszont az ujján kötéssel játszotta végig a találkozót. A csapat orvosa, Szabó István azt mondta, a montenegrói lövő szombatra kiheveri sérülését, és teljes értékű játékos lesz.

Bajnoki kézilabda-mérkőzésen:

Pick Szeged - Tatran Presov (szlovák) 32-26 (18-12). Újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Medve, Nagy. Pick Szeged: Marjanac - Ghionea 5, Krivokapics 3, Herbert 2, Katzirz 5, Zubai 3, Zvizej 7/1. Csere: Liszkai (kapus), Nenadics 2, Oszmajics 1, Kos 2, Vadkerti 1, Simon 1, Gyuris. Edző: Vladan Matics. Tatran Presov: Krupa - Mikéci 2, Kristopans 5, Radcsenko, Marusak, Mazar 5, Antl 9/4. Csere: Dudás 2, Mazúr 2,Urban, Babjak 1. Edző: Szalai Tibor. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4. Kiállítások: 10, ill.6 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.