/

Fegyveres rablásért ítéltek el egy mindszenti testvérpárt

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fegyházbüntetéssel sújtott fegyveres rablásért egy mindszenti testvérpárt jogerős ítéletében a Szegedi Ítélőtábla szerdán.

Az ítélőtábla a két testvért – több bűncselekmény elkövetése miatt – hét év hat hónap, illetve hét év fegyházbüntetéssel sújtotta. A táblabíróság a korábban egyaránt már nyolcszor büntetett mindszenti Boldizsár Zsoltot és Boldizsár Bélát más bűncselekmények mellett társtettességben elkövetett rablás és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek.
Boldizsár Zsolt 2006. október 1-jén betört egy mindszenti tanyára, ahonnan 200 ezer forintot meghaladó értékben vitt el értéktárgyakat. Két nappal később Boldizsár Béla egy Mindszent külterületén lévő benzinkútnál ráfogta flóbert pisztolyát egy nagy értékű terepjáróval érkező férfi fejére. A megtámadott férfinak a kocsi ajtajával sikerült a fegyvert a vádlott kezéből kiütnie, majd elhajtott.
Az eljárás során nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani, hogy a vádlott a fegyvert korábbi vélt sérelmeinek megtorlása miatt fogta a férfira, vagy azért, hogy a személykocsit megszerezze.
Még ugyanezen a napon a testvérpár Baksra ment, ahol egy férfival találkoztak, akit megkértek, cserélje el gépkocsiját az ő autójukra. Boldizsár Béla, hogy a kérésnek nyomatékot adjon, a sértettel együtt lévő nőt és férfit is megütötte. Ezt követően a vádlott csavarhúzót ragadott, és megfenyegette az áldozatot, hogy leszúrja. A férfi nem adta a kocsit, ezért Boldizsár Zsolt a pisztolyt a fejéhez szorította, és így kényszeríttette a jármű kulcsainak átadására.
Az ítélőtábla enyhítette az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság mindkét férfira egyaránt kilenc év szabadságvesztést kiszabó ítéletét.

Default thumbnail
Előző sztori

A szegedi Új Zsinagóga

Default thumbnail
Következő sztori

Két játszóhellyel dolgozik ettől az évadtól a Kövér Béla Bábszínház

Legutóbbi hasonló cikkek