Bulvár

Fegyveres rablásért ítéltek el egy mindszenti testvérpárt

Fegyveres rablásért ítéltek el egy mindszenti testvérpárt

2009. szeptember 9., szerda
Fegyveres rablásért ítéltek el egy mindszenti testvérpárt

Fegyházbüntetéssel sújtott fegyveres rablásért egy mindszenti testvérpárt jogerős ítéletében a Szegedi Ítélőtábla szerdán.

Az ítélőtábla a két testvért - több bűncselekmény elkövetése miatt - hét év hat hónap, illetve hét év fegyházbüntetéssel sújtotta. A táblabíróság a korábban egyaránt már nyolcszor büntetett mindszenti

Boldizsár Zsoltot

és

Boldizsár Bélát

más bűncselekmények mellett társtettességben elkövetett rablás és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek. Boldizsár Zsolt 2006. október 1-jén betört egy mindszenti tanyára, ahonnan 200 ezer forintot meghaladó értékben vitt el értéktárgyakat. Két nappal később Boldizsár Béla egy Mindszent külterületén lévő benzinkútnál ráfogta flóbert pisztolyát egy nagy értékű terepjáróval érkező férfi fejére. A megtámadott férfinak a kocsi ajtajával sikerült a fegyvert a vádlott kezéből kiütnie, majd elhajtott. Az eljárás során nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani, hogy a vádlott a fegyvert korábbi vélt sérelmeinek megtorlása miatt fogta a férfira, vagy azért, hogy a személykocsit megszerezze. Még ugyanezen a napon a testvérpár Baksra ment, ahol egy férfival találkoztak, akit megkértek, cserélje el gépkocsiját az ő autójukra. Boldizsár Béla, hogy a kérésnek nyomatékot adjon, a sértettel együtt lévő nőt és férfit is megütötte. Ezt követően a vádlott csavarhúzót ragadott, és megfenyegette az áldozatot, hogy leszúrja. A férfi nem adta a kocsit, ezért Boldizsár Zsolt a pisztolyt a fejéhez szorította, és így kényszeríttette a jármű kulcsainak átadására. Az ítélőtábla enyhítette az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság mindkét férfira egyaránt kilenc év szabadságvesztést kiszabó ítéletét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.