Bulvár

Bűnmegelőzési szeminárum a szegedi egyetemen

Bűnmegelőzési szeminárum a szegedi egyetemen

2009. szeptember 21., hétfő
Bűnmegelőzési szeminárum a szegedi egyetemen

A fiatalok biztonsága – a jövőnk záloga címmel indított bűnmegelőzési szemináriumot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Szegedi Tudományegyetemmel karöltve - írja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

A műhely formában működő kurzus célja, hogy a jövő pedagógusai olyan gyakorlati tudáshoz jussanak, amit a későbbi munkájuk során alkalmazni is tudnak. A két kredit-pontért kötelezően választható tantárgy 10 előadásból áll, melyek során a hallgatók az általános ismereteken túl az iskolai erőszak kezelésével, a vízirendészek, a bűnügyi helyszínelők, valamint a fiatalkorúak ügyeivel foglalkozó nyomozók munkájával ismerkedhetnek meg. A résztvevők pszichológus segítségével önismereti tréningen is részt vesznek, valamint e korosztályra jellemző "életkori sajátosságokat” is elsajátíthatják. A vártnál is többen érdeklődtek az új stúdium iránt, ugyanis a tervezett 15 fő helyett végül kétszeres létszámmal, 30 fővel indult el az oktatás az elmúlt héten - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.