Az új típusú influenza támadta meg a 110 diákot

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új influenzavírus jelenlétét igazolták a vizsgálatok a csepeli Adu Oktatási Központ Táncsics Mihály utcai iskolájában megbetegedett gyerekek egy részénél – tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat nyilatkozatát az mno.hu.

Több mint 110 gyermek lázasodott be a csepeli Adu Oktatási Központ Táncsics Mihály utcai iskolájában – tájékoztatott előzőleg Polgár György, a csepeli önkormányzat kommunikációs főtanácsadója. Az ÁNTSZ késő esti közlése szerint az illetékes járványügyi szakemberek felkerestek több lázas beteget, orr- és garatváladékot vettek tőlük.
A beküldött hét minta közül négy esetben igazolódott az új influenza A- (H1N1-) vírus jelenléte. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg az összes megbetegedést ez a vírus okozta. Az ÁNTSZ ügyelete szerint csak tüneti kezelés kell, sokan már a hétvégén meggyógyulhatnak.
Feltételezhető, hogy a szeptember elsejei tanévnyitón már betegen vett(ek) részt valaki(k), s ő(k) fertőzte, fertőzték meg társaikat. Az ÁNTSZ egyben felhívja a figyelmet, hogy akinél ezután lépnek fel az influenza tünetei, a láz, végtagfájdalom, fejfájás, levertség, orrfolyás, tüsszögés, köhögés, elsőként alkalmazza az influenza tüneti kezelését, vagyis a lázcsillapítást, bő folyadékfogyasztást, és semmi esetre ne menjen közösségbe.

Forrás: mno.hu

Előző sztori

Pénteki vihar: Csongrád megyében 90-szer szirénáztak

Következő sztori

A roma és a rasszista szavazókra is számít az MSZP