Egészség

Az új típusú influenza támadta meg a 110 diákot

Az új típusú influenza támadta meg a 110 diákot

2009. szeptember 5., szombat
Az új típusú influenza támadta meg a 110 diákot

Az új influenzavírus jelenlétét igazolták a vizsgálatok a csepeli Adu Oktatási Központ Táncsics Mihály utcai iskolájában megbetegedett gyerekek egy részénél – tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat nyilatkozatát az mno.hu.

Több mint 110 gyermek lázasodott be a csepeli Adu Oktatási Központ Táncsics Mihály utcai iskolájában – tájékoztatott előzőleg

Polgár György

, a csepeli önkormányzat kommunikációs főtanácsadója. Az ÁNTSZ késő esti közlése szerint az illetékes járványügyi szakemberek felkerestek több lázas beteget, orr- és garatváladékot vettek tőlük. A beküldött hét minta közül négy esetben igazolódott az új influenza A- (H1N1-) vírus jelenléte. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg az összes megbetegedést ez a vírus okozta. Az ÁNTSZ ügyelete szerint csak tüneti kezelés kell, sokan már a hétvégén meggyógyulhatnak. Feltételezhető, hogy a szeptember elsejei tanévnyitón már betegen vett(ek) részt valaki(k), s ő(k) fertőzte, fertőzték meg társaikat. Az ÁNTSZ egyben felhívja a figyelmet, hogy akinél ezután lépnek fel az influenza tünetei, a láz, végtagfájdalom, fejfájás, levertség, orrfolyás, tüsszögés, köhögés, elsőként alkalmazza az influenza tüneti kezelését, vagyis a lázcsillapítást, bő folyadékfogyasztást, és semmi esetre ne menjen közösségbe. Forrás:

mno.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.