A Vasashoz látogat vasárnap a Tisza Volán SC

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Vasas kettes számú együttese két, a Tisza Volán SC Szeged csak egy vereséget szenvedett el a labdarúgó NB III Alföld csoport eddigi három fordulójában, mégis a piros-kékek várhatják jobb hangulatban a vasárnapi mérkőzést: ők már megismerhették a győzelemét ízét ebben a sorozatban. Reméljük, vasárnap 13 óra tájban a szegediek is így lesznek ezzel.

Online

A Vasas II. – Tisza Volán SC Szeged mérkőzést vasárnap 11 órától élőben közvetítjük a SZEGEDma.hu-n.

Szokatlan időpontban, vasárnap 11 órai kezdettel, ráadásul műfüvön fogadja a Vasas II. a Tisza Volán SC Szegedet az Alföld csoport 4. fordulójában. A hazaiak két vereség mellett egy győzelmet könyvelhetnek el az eddigi játéknapok során, épp hazai pályán verték két héttel ezelőtt 4-2-re a Monort. A mieink viszont annak ellenére sem tudtak még diadalmaskodni, hogy valamennyi találkozójukat a Felső Tisza parti stadionban játszhatták le. Két döntetlen mellett az Orosháza elleni 3-2-es vereség rondítja a mérleget, ám a hétközi kupasiker azért jót tett a lelkeknek: a megyei selejtező első körében a HFC II.-Bercsényi ellen idegenben aratott 5-0-s győzelmet a Volán.

Készültek-e külön a korai kezdésre? – kérdeztük Buchholcz Gábor vezetőedzőt. „A régi szép serdülő és ifista időket juttatja eszembe, hogy reggel 6.30-kor indulnunk útnak, de ezenkívül nem készültünk külön, s nem is panaszkodunk a délelőtti időpont miatt. A Vasas előttünk áll a tabellán, s nem rossz együttes, kicsit meg is lepett múlt heti dabasi veresége. Olyan fiatal tehetségek alkotják a piros-kék gárdát, akik többségét már az NB I-es alakulatnál is számításba vették. Kérdés, hogy a válogatott meccs miatti NB I-es szünetben kiket szerepeltethet majd kollégám az NB III-ban, de megmondom őszintén, ezzel sem foglalkozunk igazán, saját játékunkat szeretnénk játszani, illetve ráerőltetni a hazaiakra. Bízom benne, hogy ponttal vagy pontokkal távozunk a fővárosból” – mondta a mester. Hozzátette: a talajhoz való alkalmazkodás kedvéért pénteki edzésüket műfüvön tartották.

A Szeged háza táján egyébként egyáltalán nem rossz a hangulat, de az nagyon érződik a játékosokon, hogy az első bajnoki siker ismét görcsoldó lehet. „Elmondtam a fiúknak, hogy a hozzáállással semmiféle probléma nincs, csak a helyzetek kihasználásán kell javítanunk, a ziccerekben sokkal jobban kell koncentrálnunk. Beretka Péterrel beszélgettem el külön is, hiszen úgy láttam, támadónknak az edzéseken sem megy igazán a góllövés. Remélem, végre megfordul az eddigi trend, s ezúttal értékesíteni tudjuk majd a lehetőségeket. Természetesen fegyelmezetten kell futballoznunk, hátul sem követhetünk el hibákat. Fontos lenne, hogy jó eredményt érjünk el, hiszen a csoport rendkívül kiegyensúlyozott, tapadni kell a többiekre” – így a vezetőedző.

Ami a vasárnapi utazó keretet illeti, visszatér a társasághoz a múlt hetet iskolai turisztikai táborban töltő Kazi Lázló, Vida Gergely és Barna Dávid is. Az orrtörésből gyógyulgató Szlobodnyik Gábor viszont még néhány hétig nem állhat rendelkezésre, Bárdosi Nándor pedig Koltai Róbert készülő filmjében statisztál, ezért a héten gyakorlatilag nem edzett – értelemszerűen nem játszik majd a bajnokin… Mórocz Zsolt erőnlétileg utolérte magát, így elképzelhető, hogy a már bejáratott tizenegyben ő váltja Udvari Szabolcsot.

A Tisza Volán SC Szeged tervezett kezdőcsapata: Dongó – Mészáros, Grünwald, Dargó, Szabó A. – Szilágyi, Udvari vagy Mórocz – Pálfi, Huszárik, Végh A. – Beretka.

Így játszott a Vasas II. a múlt hétvégén:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 3. fordulójában: Dabas – Vasas II. 3-1 (0-1). Vasas: Tulipán – Kincses, Kovács M., Tandari, Görgényi – Villám, Dékány (Murányi), Balogh B., Marton (Mészáros) – Piller, Szűcs P. (Kelemen). Edző: Gabala Ferenc A Vasas gólját Szűcs P. szerezte.

A hétvége műsora:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 4. fordulójában: Gyulai Termál FC – Hódmezővásárhelyi FC, Algyő SK – ESMTK, Orosháza FC – Százhalombattai LK, Soroksár SC – FC Dabas szombaton 16.30-kor; Vasas II. – Tisza Volán SC Szeged vasárnap 11 órakor, Kecskeméti TE II. – Battonyai TK, Szolnoki Spartacus – Monori SE vasárnap 16.30-kor.

A megyei I. osztály 4. fordulójában: Csanádpalota – Tápé, Mindszent – Kiszombor, Szentesi Kinizsi – Csongrád szombaton 16.30-kor; Tiszasziget – Ásotthalom, Kiskundorozsma – Röszke, Balástya – Mórahalom, Sándorfalva – Nagymágocs vasárnap 16.30-kor.

A megyei II. osztály Homokháti csoport 4. fordulójában: Üllés – Zsombó szombaton 16.30-kor; Szatymaz – Csanytelek, Bordány – Baks, Forráskút – USC Tanárképző, FK 1899 Szeged – Tömörkény vasárnap 16.30-kor.

A megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 4. fordulójában: Ujszegedi TC – Fábiánsebestyén, Makó II. – Szegvár, HFC II.-Bercsényi – Apátfalva szombaton 16.30-kor; Szőreg – Újszentiván, Algyő II. – Székkutas vasárnap 16.30-kor.

A megyei III. osztály 4. fordulójában: IKV Alsóváros – Öttömös szombaton 16.30-kor; Domaszék – Zákányszék, Földeák – Balástya II., HFC III.-Bercsényi – Tiszasziget II., Ruzsa – Kübekháza, Csongrád Öregfiúk – Pusztamérges vasárnap 16.30-kor.

Előző sztori

Melegfelvonulás és vébéselejtező

Következő sztori

Team work