Villanyszámla kifizetésében segíthetnek a máltaiak

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A DÉMÁSZ a Krízisalapba és közhasznú szervezeteknek utalja többletét

A Délmagyarországi Áramszolgáltató Zrt. (DÉMÁSZ) – a Magyar Energia Hivatal (MEH) határozata alapján  – visszatéríti 2008. évi, az egyetemes szolgáltatás árrés többletéből származó bevételének meghatározott részét. A MEH módosító határozata alapján a DÉMÁSZ a visszatérítendő összeg 60 százalékát a kormány által létrehozott Krízisalapba fizeti be, míg 40 százalékát a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak juttatja, hogy így a rászoruló lakossági fogyasztókat támogathassa.

A visszatérítésre azért kerül sor, mert a hatósági áras áramértékesítésnél az értékesítési árrés a 2008. évre vonatkozóan meghaladta a jogszabályban előírt értéket.
A DÉMÁSZ, a vállalati szociális felelősségvállalást kiemelten kezelő szolgáltató vállalatként üdvözli a lehetőségét annak, hogy az alapítványok segítségével történő visszatérítés alkalmazásával lehetősége nyílik a szolgáltatási területén szociálisan rászoruló ügyfelek megsegítésére, az áramszolgáltatásból történő kikapcsolások megelőzésére, a korábban kikapcsolt lakossági fogyasztók visszakapcsolására. Egyúttal fontosnak tartja, hogy a Krízisalapba történt hozzájárulása révén segítheti a gazdasági válság következtében, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő állampolgárokat.

Információt a szeretetszolgálat nyújt

A kifizetésekről, támogatásokról a lebonyolítást végző szervezetek fognak tájékoztatást adni a támogatásra jogosultak részére. A DÉMÁSZ Egyetemes Szolgáltató  ügyfelei Csongrád és Békés megyében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársait kereshetik, míg Bács-Kiskun, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében a Magyar Vöröskereszt irodáiban állnak bővebb információval ügyfeleink rendelkezésére a szervezet munkatársai.
A DÉMÁSZ Zrt. nem vesz részt a pályázatok elbírálási folyamatában, ezeket teljes mértékben a közhasznú szervezetek végzik majd.

Előző sztori

Határrendészet: Illegális bevándorlók Iránból, Albániából, Koszovóból

Következő sztori

Rendőrségi hírek: Akcióban a szabadidős rendőr