Gazdaság

Villanyszámla kifizetésében segíthetnek a máltaiak

Villanyszámla kifizetésében segíthetnek a máltaiak

2009. augusztus 6., csütörtök
Villanyszámla kifizetésében segíthetnek a máltaiak

A DÉMÁSZ a Krízisalapba és közhasznú szervezeteknek utalja többletét

A Délmagyarországi Áramszolgáltató Zrt. (DÉMÁSZ) – a Magyar Energia Hivatal (MEH) határozata alapján – visszatéríti 2008. évi, az egyetemes szolgáltatás árrés többletéből származó bevételének meghatározott részét. A MEH módosító határozata alapján a DÉMÁSZ a visszatérítendő összeg 60 százalékát a kormány által létrehozott Krízisalapba fizeti be, míg 40 százalékát a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak juttatja, hogy így a rászoruló lakossági fogyasztókat támogathassa.

A visszatérítésre azért kerül sor, mert a hatósági áras áramértékesítésnél az értékesítési árrés a 2008. évre vonatkozóan meghaladta a jogszabályban előírt értéket. A DÉMÁSZ, a vállalati szociális felelősségvállalást kiemelten kezelő szolgáltató vállalatként üdvözli a lehetőségét annak, hogy az alapítványok segítségével történő visszatérítés alkalmazásával lehetősége nyílik a szolgáltatási területén szociálisan rászoruló ügyfelek megsegítésére, az áramszolgáltatásból történő kikapcsolások megelőzésére, a korábban kikapcsolt lakossági fogyasztók visszakapcsolására. Egyúttal fontosnak tartja, hogy a Krízisalapba történt hozzájárulása révén segítheti a gazdasági válság következtében, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő állampolgárokat.

Információt a szeretetszolgálat nyújt

A kifizetésekről, támogatásokról a lebonyolítást végző szervezetek fognak tájékoztatást adni a támogatásra jogosultak részére. A DÉMÁSZ Egyetemes Szolgáltató ügyfelei Csongrád és Békés megyében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársait kereshetik, míg Bács-Kiskun, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében a Magyar Vöröskereszt irodáiban állnak bővebb információval ügyfeleink rendelkezésére a szervezet munkatársai. A DÉMÁSZ Zrt. nem vesz részt a pályázatok elbírálási folyamatában, ezeket teljes mértékben a közhasznú szervezetek végzik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.