Bulvár

Őrizetben 18 határsértő

Őrizetben 18 határsértő

2009. augusztus 12., szerda
Őrizetben 18 határsértő

Összesen 18 határsértőt fogtak ma hajnalban és délelőtt a szegedi határrendészek a Röszkei Autópálya Határátkelőhely és az államhatár közelében – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az első, 4 fős csoportra hajnali 1 óra után nem sokkal találtak rá a járőrök az átkelőhely környékén. A 4 férfi Szerbiából érkezett, és érvényes magyarországi tartózkodásra jogosító okmánnyal nem rendelkeztek. Bár egyikük egy szlovén személyi igazolvánnyal próbálta magát igazolni, azonban arról kiderült, hogy hamis, így vele szemben büntetőeljárás (közokirat-hamisítás gyanúja), a többiek ellen pedig idegenrendészeti eljárás indult. Alig telt el másfél óra, amikor a mórahalmi elágazásnál, az autópálya mentén 6 főre leltek kollégáink, melyek közül 3 kisgyerek. Jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító iratokkal ők sem rendelkeztek, így velük szemben is idegenrendészeti eljárás indult. 5.45-kor az E75-ös főút mellett igazoltattak egy férfit a járőrök, akinek szintén hiányoztak a szükséges okmányai, ő Szerbiából érkezett illegálisan hazánkba. Reggel 7 órakor pedig 2 koszovói férfire figyeltek fel a határrendészek az 55-ös főút mentén, ők sem a legális utat választották az országba történő belépésre. 11 órakor a röszkei körzeti megbízott igazoltatott egy férfit, aki szlovén igazolványt mutatott fel a rendőrnek, azonban hamar kiderült, hogy az igazolvány hamis, a férfi Szerbiából érkezett. Vele szemben is büntetőeljárás indult közokirat-hamisítás bűncselekmény gyanúja alapján. Negyedórával később pedig Ásotthalom külterületén lakossági bejelentés alapján 4 koszovói férfit vontak eljárás alá munkatársaink, akik szintén illegálisan léptek be az országba – közölte az őrnagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.