Közélet

Elmaradt a főhajtás a huszáremlékműnél - nyílt levél

Elmaradt a főhajtás a huszáremlékműnél - nyílt levél

2009. augusztus 14., péntek
Elmaradt a főhajtás a huszáremlékműnél - nyílt levél

A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület nyílt levélben kérte a huszártalálkozóra érkezőket a huszároknak emelt egyetlen szegedi kegyeleti emlékhely előtt főhajtásra.Mivel ezt a kérést figyelmen kívül hagyták,v. Szilágyi Árpád, aSzegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elnöke újabb nyílt levélben fordul a huszárok felé, melyet alább közlünk.

Nyílt levél a X. Nemzetközi Huszár Hagyományőrző Egyesületek Elnökeinek

Tisztelt Elnök Urak!

Tisztelt Huszárok! A Szegedi hagyományőrző és Városképvédő Egyesület tagjai nevében is köszönetemet fejezem ki e levelemmel a találkozó megrendezéséért. Minden elismerés az Önöké, a szervezőké, a huszároké, hogy a trópusi hőségben bemutatót tartottak.

A Délmagyarország 2009. július 31-i számában megjelent programjukból sajnálatos módon kifelejtették a Reök-palota előtt álló 3. Honvéd Huszárezred emlékművének megkoszorúzását. Ezt észlelve, a SZEGEDma.hu internetes újságban felkértem Önöket, a X. Nemzetközi Huszár és Hagyományőrző Találkozó résztvevőit, hogy szombaton délelőtt díszelgő főhajtással tisztelegjenek a Szegedi 3. Honvéd Huszárezred és a 3. Népfölkelő Huszárosztály dicső hősi halottainak kegyeleti emlékhelyén, a Reök-palota előtt.

Sajnos e kérésemet figyelmen kívül hagyták és a hősi emlékmű koszorú nélkül maradt. Remélem, e nyílt levelemet olvasva a legközelebbi, 11. találkozójukon az emlékműnél is tartanak programot, megemlékezést, koszorúzást, előléptetést. De addig is figyelmükbe ajánlom a Délmagyarország 2009. június 9-iki számában megjelent „A magyar huszár hungarikum” c. cikket, amit Dr. habil. Zachar József D. Sc professzor, ny. honvéd ezredes úr írt és személyem juttatott el a szerkesztőséghez.

Ha e cikket állománygyűlésen figyelmesen elolvassák, akkor el tudják képzelni azt is, hogy az igazi MAGYAR HUSZÁR hogyan védte volna meg a XXI. században is a világháborúban elesett hős huszár bajtársaik emlékművét az ide-oda tologatástól, meggyalázástól Szegeden 2009-ben.

Szeged, 2009. augusztus 5.

Őszinte hagyományőrző tisztelettel

vitéz Szilágyi Árpád, városvédő polgár

az 56-os Nemzetőrség őrnagya

a Magyar Kultúra Lovagja

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.