Pick-edzőmeccs: szegedi nevelésű játékosokkal

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Újabb felkészülési mérkőzést játszott a Pick Szeged kézilabdacsapata. Ezúttal a Kecskemét ellen sikerült nyerni 10 góllal. Az ellenfélnél három egykori szegedi bajnok szerepelt: Skaliczki László a padról dirigálta a csapatát, Bajusz Sándor és Berta Róbert a pályán hajtotta végre a mester utasításait.

Második felkészülési mérkőzését magabiztosan megnyerte a Pick Szeged kézilabdacsapata. Az újszegedi sportcsarnokba a kecskeméti Budapest Bank KC látogatott. Az edzőmeccsen az volt a kuriózum, hogy az ellenfél edzője az a Skaliczki László, akivel a Pick Szeged először nyert 1996-ban bajnokságot. Ráadásul az egykori szövetségi kapitány csapatában két olyan játékos kézilabdázik, aki tizenhárom évvel ezelőtt szintén a szegedi bajnokcsapat tagja volt. Berta Róbert jobbszélen, Bajusz Sándor irányítóban erősíti a kecskeméti gárdát. A pénteki edzőmérkőzésen egyikükön sem látszott, hogy jóval 30 év felett ünneplik már a születésnapjaikat. Talán Bajusz Sanyi soha nem volt ilyen izmos, mint most, és Berta Robin sem volt súlyfelesleg.
„Hármat edzünk Kecskeméten, a többi edzést itthon Szegeden tartjuk Robival. Futunk, súlyzózunk” – mondta a tavaly még a Dunaferrt erősítő Bajusz Sándor. Berta Róbert hozzátette: „Nem panaszkodunk, jól érezzük magunkat. Próbáljuk átadni tapasztalatainkat, és reméljük, a jó kézilabdabázis kialakításához is hozzájárulunk.”
A két említett játékoson kívül Makai tavaly még a Tisza Volán SC ifjúsági csapatát erősített, ma már a Kecskemét játékosa. Bartók Csaba, a Tisza Volán SC utánpótlását irányító szakvezető a pálya szélén álldogálva azt mondta, a mokány, alacsony beállós sokra viheti, hiszen jól kezeli a labdát, gyors és fordulékony.
„Él-hal a fiú a kézilabdáért, képes volt naponta eljönni Kecskemétről Szegedre, hogy velünk eddzen” – mondta az ifjúsági csapat edzője, aki felhívta több tehetségre is a figyelmet. Kupcsik és Temesvári már ott ültek a Pick kispadján az edzőmeccsen, amelynek első félideje igen szoros volt, és kevés gól esett. Összesen 21 gólt dobtak a csapatok, ebből tizenkettőt a Pick Szeged. Tegyük hozzá, az első számú irányító, Andjelkovics nem játszott, mert idegbecsípődés miatt a nyakát nehezen tudta mozgatni.
A második játékrészben felülkerekedett a hazai gárda, és a 47. percben már tíz gól volt a különbség, a Pick vezetett 25-25-re. Ekkor Vladan Matics pályára küldött egy egészen fiatal együttest.
„A hét emberből csak kettő nem szegedi nevelés” – jegyezte meg Bartók Csaba. Hozzátette: közülük a legnagyobb tehetség a balszélső Temesvári János, aki posztján olyan klasszis lehet, mint a Barcelonában játszó, a magyar válogatott kapitánya, Nagy László.
A fiatalok egyáltalán nem játszottak megilletődötten, tartották az eredményt, és a találkozó végéig meg is maradt a tízgólos különbség.

Felkészülési meccsen: Pick Szeged-Kecskemét 30-20 (12-9)

Újszegedi sportcsarnok, 600 néző. A legjobb góldobók: Osmajic 5, Zvizej 4, Ghionea, Katzirz, Lele 3-3, illetve Szabó 5, Kekezovics 4.

no images were found

Előző sztori

Vasárnaptól vb-napló Pedróval

Következő sztori

Házibuli – Dj Varga Csabival!