Csütörtök: Kezdődik a Hungarikum Fesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén másodszor rendezik meg Szegeden a Hungarikum Fesztivált, amelyen egyúttal „szegedikumokat” is megismerhet a közönség. Négy napig „áll a bál” a belvárosában, a Széchenyi téren és más helyszíneken. A Közéleti Kávéház könyvbemutatóra invitál, illetve egy olyan előadásra, ahol megismerkedhetünk a hídépítés történetével. Folytatódik a Szegedi Vakáció a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában, új filmeket láthatunk a mozikban, és lesz néhány buli is csütörtökön.

II. Hungarikum Fesztivál

A minőségi magyar kézművesség remekeit ismerhetik meg, finom hazai ételeket és italokat kóstolhatnak, mellé cigányzenét, operettet, magyar nótát hallgathatnak azok, akik ellátogatnak csütörtöktől a II. Hungarikum Fesztiválra, a Széchenyi térre és más helyszínekre.

A Somogyi-könyvtár kiállítással csatlakozik a városi programhoz, az I. emeleti folyóirat-olvasóteremben a dél-alföldi táj jellegzetes hungarikumai, a szegedi paprika, a szegedi papucs, a Pick szalámi, a makói hagyma, a szőregi rózsa és a tápai gyékény írásos dokumentumai kapnak helyet a tárlókban. Az érdeklődők halasi csipkéket is megtekinthetnek a Somogyi-könyvtár első emeletén.

A csütörtöki program: 16 órakor a Csongrád megyei Vadászkürtösök felvonulása a Kárász utcán. 16.40 -kor az Ásotthalmi Népdalkör műsora a Széchenyi téri színpadon. 17 órakor a Hungarikum Fesztivált ünnepélyesen megnyitja Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára, és Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere. 18 órakor találkozás a felnőtt gyorsasági világbajnokságra induló kajak-kenu válogatott szegedi tagjaival. A fesztivál részletes programja a www.hungarikum-fesztival.hu oldalon olvasható.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban csütörtökön 16 órakor Tűhegyi Sándor: Életpályám a rendőrségen 1969-1995 – könyvbemutató. Házigazda és beszélgetőtárs: Majzik István, a Bába és Társa ügyvezető igazgatója.

Az Alabárdos Étterem és Borozóban (Oskola u. 13.) csütörtök 17 óra A hídépítés története az őskortól napjainkig. Vendég: Mészöly Tamás hídmérnök. Házigazda: Kecskeméti Tibor informatikus.

Szegedi Vakáció a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában

Csütörtökön 15 órakor a Gyermekkönyvtárban kézműves foglalkozás könyvtárosok vezetésével – ékszerdoboz készítés. A szükséges anyagokat a könyvtár biztosítja.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 és 21 órakor: A felolvasó – feliratos amerikai-német dráma, rendező: Stephen Daldry.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 órakor, 17.45-kor és 20.30- kor: Harry Potter és a Félvér Herceg – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Szereplők: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

18.15-kor és 20.30-kor: Szerelem második látásra – színes, feliratos amerikai dráma. Szereplők: Dustin Hoffman, Emma Thompson, Eileen Atkins. Rendező: Joel Hopkins.

Csőke József terem:

18.30-kor: Sírugrók – színes, feliratos szlovén vígjáték, rendező: Jan Cvitkovič.

20.45-kor: Utolsó látogatás – színes, feliratos angol romantikus dráma, rendező: Julian Jarrold.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Csütörtöki bulik

A Vedres István Építőipari Szakközépiskolában szerdán 17 órakor a Börcsök Bea – Lajkó Vili duó.

A Vaszy téren szerda este 19 órakor Poptarisznya duó.

Az Afrika Caffe-ban (Kárász üzletház, Kárász u.5.) csütörtök este Buli.

Előző sztori

Közlekedés: Pokollá tette a városvezetés a szegediek életét

Következő sztori

Volán-vereség a Battonyától: ennél több kell!