Közélet

A lengyel Pesa nyerte a szegedi villamostendert

A lengyel Pesa nyerte a szegedi villamostendert

2009. augusztus 28., péntek
A lengyel Pesa nyerte a szegedi villamostendert

A kilenc alacsonypadlós, legalább 200 fő befogadására képes, új villamos beszerzésére kiírt szegedi villamostender nyertese a lengyel Pesa (Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA). A pályázatra két cég: a cseh Inekon és a lengyel PESA cég nyújtott be ajánlatot.

Mindkét pályázat megfelelő volt, az összetett értékelés alapján a PESA tette a kedvezőbb ajánlatot, összesen 16 millió eurót, míg az Inekon 20,6 millió eurós ajánlattal pályázott. A nyertes cég a prototípus szállítását 24, az összes jármű leszállítását pedig 32 hónapra vállalta. A szállítási szerződés megkötésére - annak előkészítését követően - várhatóan szeptember közepén kerül sor - tájékoztat a szegedi elektromos tömegközlekedés-fejlesztési nagyprojektet lebonyolító Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye. A szállítandó, 100%-ban alacsony padlós, 30,1 m hosszú villamosok ötrészesek, 3 forgóvázasok, 6 oldalajtóval rendelkeznek és 210 fő befogadására alkalmasak. A járművek a legkorszerűbb járműgyártási elveknek felelnek meg. A villamosok speciálisan Szeged igényeinek megfelelően lesznek kialakítva, a szintbeli beszállás lehetőségét fogják biztosítani, hogy a járművek padlómagassága illeszkedjen az újonnan épített, és a közeljövőben épülő peronokhoz - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.