/

A lengyel Pesa nyerte a szegedi villamostendert

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kilenc alacsonypadlós, legalább 200 fő befogadására képes, új villamos beszerzésére kiírt szegedi villamostender nyertese a lengyel Pesa (Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA). A pályázatra két cég: a cseh Inekon és a lengyel PESA cég nyújtott be ajánlatot.

Mindkét pályázat megfelelő volt, az összetett értékelés alapján a PESA tette a kedvezőbb ajánlatot, összesen 16 millió eurót, míg az Inekon 20,6 millió eurós ajánlattal pályázott. A nyertes cég a prototípus szállítását 24, az összes jármű leszállítását pedig 32 hónapra vállalta. A szállítási szerződés megkötésére – annak előkészítését követően – várhatóan szeptember közepén kerül sor – tájékoztat a szegedi elektromos tömegközlekedés-fejlesztési nagyprojektet lebonyolító Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye.

A szállítandó, 100%-ban alacsony padlós, 30,1 m hosszú villamosok ötrészesek, 3 forgóvázasok, 6 oldalajtóval rendelkeznek és 210 fő befogadására alkalmasak. A járművek a legkorszerűbb járműgyártási elveknek felelnek meg. A villamosok speciálisan Szeged igényeinek megfelelően lesznek kialakítva, a szintbeli beszállás lehetőségét fogják biztosítani, hogy a járművek padlómagassága illeszkedjen az újonnan épített, és a közeljövőben épülő peronokhoz – áll a közleményben.

Előző sztori

Szuperkupa-döntő politikai árnyalattal

Következő sztori

Zöld fesztivál címet kapott a Szegedi Ifjúsági Napok

Legutóbbi hasonló cikkek