Szombat-vasárnap: Hétvége mindenki kedvére

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezen a hétvégén aztán igazán mindenki kedvére találhat magának programot. Folytatódnak a Szabadtéri Játékok, a Szegedi Várjátékokon Pantomim színház, Karnyóné, és a Szegedi Fagott Trió, és egész napos kirándulást kínál Mátyás király korába a IV. Nándorfehérvári Emléknap szombaton. A Közéleti Kávéházzal ismét a Régi Hungáriába látogathatunk, és lesz CD bemutató is: Lila akácok… Sziksósfürdőn a XIX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó rendezvénysorozatán kicsik és nagyok kiválóan szórakozhatnak, jó filmekkel várják közönségüket a mozik, és rengeteg bulit ajánlunk szombat estére.

Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren szombaton este 21 órakor a Béjart Ballet Lausanne Szerelemtánc című balettelőadásával folytatódnak a Szabadtéri Játékok.

Szegedi Várjátékok

A Várkertben szombaton és vasárnap 10-13 óráig és 15-20 óráig az Alliance Frances Kulturális intézet támogatásával Pantomim színház – Jacgue Lecoq-tréning.

Commedia dell’arte – Szakmai találkozó

Ugyancsak a Várkertben péntektől vasárnapig szakmai találkozót tartanak, Commedia Dell’arte a 21. században címmel. Szombaton 21 órakor Csokonay Vitéz Mihály: Karnyóné – vígjáték. A Szegedi Egyetemi Színház előadása. Vasárnap 22 órakor 3 x 1 – a Szegedi Fagott Trió vidám esti koncertje Bachtól a Regtime – ig. Fellépnek: Vizsolyi Lívia, Belházy Gyula, Hotzi Zoltán.

IV. Nándorfehérvári Emléknap

Ezen a hétvégén rendezik meg a IV. Nándorfehérvári Emléknapot Szegeden. SzombatonKlauzál téren 9.30-kor gyülekező. 10 órakor Zenés-zajos reneszánsz felvonulás. A Mátyás téren 10.30-kor Langaléta Garabonciások. 11.30-kor Harci bemutató tűzfegyverekkel a XV. századból. 12 órakor Reneszánsz Lakoma. 12.30-kor a Szabad Vitézi Oskola harci bemutatója. 15 órakor Pavane zászlóforgatók. 15.15-kor Vándormuzsikus – bábjáték. 16 órakor Élő Nap – a Mentés Másként Trió és Ivanics Tünde, valamint Maurer Oszkár szerémi borainak kóstolója. 17 órakor Hahota Színház, Turuljáték bemutató és városi bajnokság. 18 órakor Reneszánsz táncok. 18.30-kor A Hunyadiak és a zene, reneszánsz dallamok. 19.30-kor Ki lesz Szeged Kinizsije? 20.30-kor a Flame Flowers tűzzsonglőr csapat bemutatója .

Közéleti Kávéház

A Régi Hungáriában (Dózsa Gy. u.) szombaton 18 órakor Beszélgetések a Régi Hungáriáról – Gipsz a művészetben. Vendégek: Vigh Zoltán díszítőszobrász, Paku Zoltán építészmérnök, Ördögh László építész. Beszélgetőtárs D. Tóth Júlia újságíró. A sorozat házigazdája: Rapcsányi Ferenc, a Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány Kuratórium titkára

Az Öreg Honvéd Kisvendéglőben (Tömörkény Üdülőtelep 42.) vasárnap 17.30-kor “Álmodj  Tiszapart” – CD Bemutató: ” Lila akácok” –  Lévay László operett és nóta énekes CD bemutatója. Az est háziasszonya: Szondy Ildikó.

XIX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó

Szombaton Sziksósfürdőn folytatódik a XIX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó. 10 órakor terepügyességi verseny, gyermekeknek rajzverseny. 11 órakor vattacukor evő verseny. 13 órakor vizes vetélkedő. 14 órakor sörivó verseny. 14.30-kor Kamionhúzó verseny. 15 órakor a Legbarnább balkezű kamionos választás. 15.30-kor vizes póló vetélkedő. 16 órakor Ki a kamionos a gáton? 17 órakor country tánctanítás és a Linedance csapatok bemutatója. 18.30-kor Black Rider,Tom Sawyer Band.

Mesehajó

Pénteken a Felső Tisza-parti kikötőben 17 órakor a Magyar mesezenekar fellépésével kezdődött a Mesehajó című hétvégi rendezvénysorozat gyermekeknek. Jegyek 2 éves kortól válthatók. Jegyár: elővételben 2000 Ft, indulás előtt a hajókikötőben 2500 Ft.

A Felső Tisza-parti kikötőben szombaton 9 és 15 órakor Magyar mesezenekar. 11, 17 és 19 órakor Peppino és Lulu – a Nagy Cirkusz előadása. Vasárnap 9 órakor Peppino és Lulu – a Nagy Cirkusz előadása. 11, 16 és 18 órakor Magyar mesezenekar.

Hétvégi moziműsorok

A Grand Caféban szombaton és vasárnap:

19 órakor: Versailles – feliratos francia film, rendező: Pierre Schöller.

21 órakor: Che – Az argentin – feliratos francia-spanyol-amerikai film, rendező: Steven Soderbergh.

A Belvárosi Mozi szombati és vasárnapi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

10, 16, 18 és 20 órakor: Jégkorszak 3. – A dínók hajnala 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Carlos Saldanha.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: A pankrátor – színes, feliratos amerikai dráma. Szereplők: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood. Rendező: Darren Aronofsky.

20.30-kor: Éjszaka a múzeumban 2. – színes magyarul beszélő amerikai-kanadai akció-vígjáték, rendező: Shawn Levy.

Csőke József terem:

18.30-kor: Érzékeny pont – színes feliratos amerikai filmdráma, rendező: Alan Ball.

20.45-kor: Moszkva, Belgium – színes feliratos belga romantikus vígjáték, rendező: Christophe Van Rompaey.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Szombat esti bulik

A SZOTE Klubban szombaton 22 órától Music Dome PartyDJ Rat N.

A JATE Klubban szombaton 22 órakor szomBEAT? – A hétvége lüktetése!  Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak ingyenes!

A Centrál Kávézó és Retro Clubban szombat este Retro night – konga show.

A Vaszy téren szombaton este Vaszy téri nyár Misty Mix.

Az Afrika Caffe-ban (Kárász üzletház, Kárász u.5.) szombaton 20 órakor – Lady’s night party – erotikus koktélok, modern zenék.

A Casablanca Green-ben (Újszegedi Partfürdő) szombat este One-Ted. A belépés ingyenes!

Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) szombat este Icon house and dance mix. Fellép: DJ Gureega.

Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) szombaton este Dance night.

Előző sztori

Kezdődik a szegedi 1-es villamosvonal felújítása

Következő sztori

Bezár a bazár: Szombattól lezárják a Belvárosi hidat