Bulvár

Rendőrautóval ütközött a román szurkolókat szállító busz - 8 rendőr sérült meg

Rendőrautóval ütközött a román szurkolókat szállító busz - 8 rendőr sérült meg

2009. július 24., péntek
Rendőrautóval ütközött a román szurkolókat szállító busz - 8 rendőr sérült meg
090724baleset1.jpg

Kihallgatásán tett nyilatkozata szerint pillanatnyi figyelmetlenség miatt nem vette észre az előtte haladó és lassító rendőrautót az a román sofőr, aki a Steaua Bucuresti szurkolóit busszal szállítva péntek hajnalban összetört két rendőrautót Nagylaknál - közölte az MTI érdeklődésére a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tuczakov Szilván

a elmondta: a sofőr ellen szabálysértési eljárás indul. A buszvezető elhagyhatja az országot. A Nagylaknál történt balesetben megsérült nyolc rendőr könnyebben megsérült - közölte korábban a rendőrség. A buszon utazó román szurkolók a magyar rendőrök tudomása szerint nem sérültek meg. Péntek délelőtt még egy rendőrt kezeltek a makói kórházban hasi sérülésekkel, ő a körülményekhez képest jól van, előreláthatólag szombaton engedhetik haza - tájékoztatta a kórház az MTI-t. Tuczakov Szilvána közölte, a helyszíni szemle adatai alapján a Steaua Bucuresti szurkolóit szállító busz a határ felé tartott, amikor eddig tisztázatlan körülmények között hátulról belerohant egy Mercedes kisbusz rendőrautóba, amit nekitolt az előtte lévő Ford rendőrautónak. A Ford sofőrje még ki tudott térni, de a Mercedes kisbusz így egy előtte haladó másik román busznak ütközött. A rendőröket szállító mikrobusz eleje és hátulja is megrongálódott, a szélvédő összetört, s az ütközés következtében a légzsákok is kinyíltak. A román busz szélvédője szintén kitört, és a jármű eleje is megrongálódott. A buszon utazó szurkolók a konvojban haladó többi járművel továbbutaztak. A csütörtöki budapesti mérkőzés biztosítása során három rendőr sérült meg, valamint négy szurkolót kellett a mentőknek ellátniuk. A négy civil sérült közül hárman román állampolgárok, egy pedig magyar, ők mindannyian könnyű sérülést szenvedtek. A Steaua 2-1-re legyőzte az Újpest FC-t az Európa Ligában és továbbjutott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.