Bulvár

Nemzetközi kamionos country találkozó Szegeden

Nemzetközi kamionos country találkozó Szegeden

2009. július 16., csütörtök
Nemzetközi kamionos country találkozó Szegeden
kamion-w2

Amerikai csőrős és buldogorrú kamionokat is láthatnak azok, akik részt vesznek a pénteken kezdődő szegedi Nemzetközi Kamionos Country Találkozón.

Ágoston Attila

, a rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta, az immár tizenkilencedik alkalommal megrendezett fesztivál rendkívül népszerű, a kamionsofőrök közül sokan úgy időzítik szabadságukat, hogy ezt a hétvégét családjukkal együtt Szegeden tölthessék. Idén az előzetes jelentkezések alapján mintegy kétszázötven kamiont várnak: érkeznek cégek hat-nyolc járművel, lesznek magánfuvarozók, de jönnek vendégek Szlovákiából, Romániából, s lesz néhány török sofőr is. A résztvevők között igazi különlegességnek ígérkezik a tíz amerikai kamion, melyből nyolc csőrös, kettő pedig buldogorrú jármű lesz. A programok pénteken délután kezdődnek, a járművek és sofőrjeik Szeged mellett a Közúti Közlekedők Emlékművénél gyülekeznek, majd Szeged érintésével együtt vonulnak a fesztivál helyszínére Sziksósfürdőre. A napot linedance bemutató, country tánctanítás és a szokásos fergeteges táncos buli zárja, melyhez a Drink Panthers szolgáltatja a zenét. Szombaton délelőtt elkezdődik a terep-ügyességiverseny, ahol a sofőrök speciális pályán mérhetik össze képességeiket. A típus és súlycsoportok szerinti megmérettetések mellett vállalkozói futamot is rendeznek, melyen kiderül, a fuvarozó cégek vezetői hogyan boldogulnak, ha a volán mögé kerülnek. Akik leszállnak a hatalmas járművek vezetőfülkéjéből, kispályás focibajnokságon, játékos sportvetélkedőkön próbálhatják ki ügyességüket és erejüket, lesz sörivó-, kamion- és kötélhúzó-verseny, és kiválasztják a legbarnább balkezű kamionost is. A sofőrök mellett a járművek is megmérkőznek egymással: a hagyományos kamion-szépségverseny zsűrije egész nap fáradhatatlanul dolgozik, hogy késő délutánra megtalálja a legtetszetősebb járművet. Szombat este se maradhat el a zenés mulatság, majd a koncertek után levezető éjszakai filmvetítés várja a csillagok alatt azokat, akik még nem térnek nyugovóra. Vasárnap délután a szegedi Huszár Mátyás Rakparton rendezik a fesztivál mindenki által legjobban várt és leglátványosabb eseményét, a kamionos gyorsulási versenyt, ahol az is kiderül, mire képesek a hatalmas járművek rakomány nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.