Közélet

Megbénult Szeged belvárosának közlekedése

Megbénult Szeged belvárosának közlekedése

2009. július 18., szombat
Megbénult Szeged belvárosának közlekedése

Teljesen beállt Szeged közlekedése, miután felújítás miatt szombatra lezárták a város két hídja közül az egyiket. A 43-as főúton a Bertalan hídon való átjutás fél-háromnegyed órát vesz igénybe - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: sok autós a lezárt Belvárosi hídon szeretne átkelni, emiatt teljesen beálltak a belvárosi utcák is, miután a járműveket a rendőrök visszafordítják és a Bertalan híd felé irányítják. A szóvivő elmondta: korábban hasonló esetben kikapcsolták a nagykörút lámpáit, hogy a forgalom gyorsabban kiérjen a városból, de most ezzel az intézkedéssel a keresztutcák is feltorlódnának, úgyhogy egyelőre meghosszabbodott menetidőre kell számítani az utazóknak. A Belvárosi-hidat felújítás miatt egy hónapra zárták le a gépjárműforgalom elől, augusztus első hetében pedig a tömegközlekedési járműveknek is a Bertalan híd felé kell kerülniük. A mintegy 70 millió forintos költségű, önkormányzati forrásból megvalósuló rekonstrukcióra a híd elavult dilatációs elemeinek cseréje miatt volt szükség. A torlódás a tiszaszigeti határátkelőhöz igyekvőket is érinti. A Bertalan-hídon ugyanis mindenképp át kell kelniük azoknak, akik az átkelőhöz tartanak. Ennek ellenére este hat óráig még mindig a tiszaszigeti átkelőt javasolja rendőrség azoknak a magyar és szerb állampolgároknak, akik Szerbiába tartanak, miután Röszkén továbbra is kétórás a kilépési várakozási idő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.